Το 80% της μειονότητας ψήφισε “όχι”

Αναδημοσιεύουμε την τοποθέτηση του υποψήφιου με το ψηφοδέλτιο της ΑντΑρΣυΑ στην Ξάνθη Μηλιαζήμ Τζεμαλή, στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο του κόμματος.

Η συνύπαρξη με την μειονότητα στη Θράκη είναι εδώ και πολλά χρόνια μία πραγματικότητα για όλο τον κόσμο. Ο Τέρενς Κουίκ όμως -που τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ- ενθάρρυνε την ακροδεξιά. Οι ακροδεξιοί σήκωσαν κεφάλι και είπαν ότι εδώ μπορούμε να καίμε και τζαμιά, όπως έγινε στην Κομοτηνή. Οι αντιδραστικοί δήμαρχοι βγάλανε ανακοίνωση και είπαν ότι τους μετανάστες που έρχονται από τον Έβρο πρέπει να τους διώχνουμε γρήγορα. Και οι συναντήσεις του Καμένου με τον Στυλιανίδη ήταν ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση: για να μην αλλοιωθεί το πληθυσμιακό στοιχείο στη Θράκη, στις Σάπες να φέρουν και άλλο στρατό που θα μένει εκεί.

Το 80% της μειονότητας ψήφισε “όχι” και ήταν ταξικό. Αυτό που τους παρακίνησε είναι ότι τα μνημόνια το προηγούμενο διάστημα τούς διέλυαν τη ζωή. Τους έβαλαν τον ΕνΦΙΑ, να πληρώνουν στα βουνά πάνω ενοίκιο για το σπίτι το ίδιο που έχτισαν κουβαλώντας πέτρες από το ποτάμι. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος τρώει δεύτερη φορά απογοήτευση από τον ΣυΡιζΑ γιατί του λέει δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν θα έχεις σχολεία, δεν θα έχεις νοσοκομείο, γιατί πρέπει να πληρώσουμε το χρέος.

Αυτό δεν θα πρέπει να το αφήσει η ΑντΑρΣυΑ χωρίς απάντηση. Εμείς δεν είμαστε χθεσινοί. Λέγαμε στον κόσμο μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος, λέγαμε σύγκρουση με ευρώ και την Ε.Ε. για να μην κλείσουν τα εργοστάσια ζάχαρης και να μην διαλύουν την αγροτική παραγωγή, μιλάγαμε για εργατικό έλεγχο και όχι διαχείριση του καπιταλισμού. Και αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν σωστό. Τώρα χρειάζεται να βγούμε δυναμικά όλοι μαζί και να τα εξηγήσουμε στον κόσμο.

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

Η φωτογραφία που διημερεύει

Read Next

Τουριστικός ιστότοπος και ηλεκτρονική τράπεζα τουριστικού υλικού από την Π.Α.Μ.-Θ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *