Βιβλιοπροτάσεις από το “Δύο”

Επιλέξαμε και παρουσιάζουμε τρία από τα πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία που προτείνει στο αναγνωστικό κοινό της Ξάνθης τις τελευταίες ημέρες το βιβλιοπωλείο “Δύο”:

“Η υφάντρα της Πόλης” από τη Φ.Ε.Ξ.

Τη συγγραφέα Βασιλική Διαμαντή και το βιβλίο της “Η υφάντρα της Πόλης” παρουσιάζει το απόγευμα (19.00) του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης η Φ.Ε.Ξ.

Τέσσερα χρόνια βιβλιοπωλείο “Δύο”

  Το βιβλιοπωλείο “Δύο” κλείνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας και σας προσκαλεί να το γιορτάσουμε όλοι μαζί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρα 20.00, με τους “Calypso” live και την DJ Deppy T.  

Παρουσίαση παραμυθιού στην καπναποθήκη “Π”

Η Στέλλα Μαβίδου, η Μαρία Θεοχάρη και το παραμύθι τους «Ο Δικαιωματούλης και το μαγικό φίλτρο της αγάπης» παρουσιάζονται το απόγευμα (18.00) του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου στην καπναποθήκη “Π” από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Γράφημα» και την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Σπανίδης».

Αυτή την εβδομάδα στη Φ.Ε.Ξ.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Γουόνγκ Καρ Γουάι, “Προβολή της Πέμπτης” από την Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης και βιβλιοπαρουσίαση περιλαμβάνει αυτή η εβδομάδα στη Φ.Ε.Ξ., ως εξής:

Ο Μιχάλης Σπέγγος στο “Δύο”

Στο βιβλιοπωλείο “Δύο” θα βρεθεί το απόγευμα (19.30) της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος με το νέο βιβλίο του “Ερωτευμένο αίμα“. Θα αφηγηθούν με τον δικό τους τρόπο τις ερωτικές ιστορίες που διάλεξαν οι Αναστασία Καλλιοντζή (συγγραφέας), Ρένα Τσώλου-Καραγιάννη (δημοσιογράφος), Γιώτα Χατζοπούλου (συμβολαιογράφος) και Μαρία Κακίση (υπάλληλος ΥπΕθΑ).

“Οι άνεμοι στη μυθολογία και στην τέχνη”

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία “Περιβάλλον και πολιτισμός“, που για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές ανέμων». Κύρια δράση αποτελεί η διάλεξη του επίτιμου εφόρου αρχαιοτήτων Διαμαντή Τριαντάφυλλου με θέμα «Οι άνεμοι στη μυθολογία και στην τέχνη», που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ (20.00) του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.

“Τελετουργικές τροφές στον κύκλο του χρόνου και στον κύκλο της ζωής του ανθρώπου”

Λαογραφική παρουσίαση-διάλεξη με το παραπάνω θέμα διοργανώνεται το βράδυ (20.00) της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, με ομιλήτρια την υποψήφια διδάκτορα Λαογραφίας του Δ.Π.Θ. Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου.

Αυτή την εβδομάδα στη Φ.Ε.Ξ.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Γουόνγκ Καρ Γουάι, διάλεξη λαογραφικού περιεχομένου, “προβολή της Πέμπτης” και “meetup στο μουσείο” περιλαμβάνει αυτή η εβδομάδα στη Φ.Ε.Ξ., ως εξής:

Ο Νίκος Δαββέτας στο “Δύο”

Τον συγγραφέα Νίκο Δαββέτα και το βιβλίο του “Ωστικό κύμα” παρουσιάζουν στην Ξάνθη το βιβλιοπωλείο “Δύο” και οι εκδόσεις Πατάκη το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον ομόλογό του Κώστα Καβανόζη.