Το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Πραγματοποιείται στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου από την Π.Α.Μ.-Θ. και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Φυλλορροεί το ΕΠαΜ – 49 αποχωρήσεις!

Πολιτική δήλωση ρήξης με το ΕΠαΜ

Φίλοι και συναγωνιστές, το 6ο συνέδριο του ΕΠαΜ, επισφράγισε και τυπικά το οριστικό διαζύγιο αυτού του μορφώματος από την ιστορική ανάγκη που το γέννησε, και η οποία δρομολόγησε το πρώτο εκείνο κάλεσμα του 2011 για τη «συγκρότηση ενός πραγματικά ενιαίου παλλαϊκού μετώπου αγωνιστικής συνεύρεσης για την πολιτική ανατροπή, στην βάση ορισμένων άμεσων κοινών στόχων και ανοίγματος του δρόμου για μια ριζικά διαφορετική πορεία του τόπου».

Εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. Α.Μ.-Θ. για τα εκατό χρόνια από τη ρωσική επανάσταση

Τα εκατό χρόνια από την οκτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση τιμά η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κ.Κ.Ε. στην Κομοτηνή, πραγματοποιώντας πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση το πρωί (11.00) της Κυριακής 5 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της παλιάς νομικής, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Να ‘χαμε να λέγαμε

Ουδείς πολυασχολείται με το περιεχόμενο των περιβόητων περιφερειακών συνεδρίων που οργανώνει η κυβέρνηση. Και οι περισσότεροι απ’ όσους το κάνουν, είναι για διαμαρτυρίες. Ενδιαφέρει μόνο η παραπολιτική πλευρά. Στη Στερεά Ελλάδα η παρουσία του Μπακογιάννη, στην Κρήτη το «χρίσμα» που έδωσε ο Τσίπρας στον πασόκο Αρναουτάκη, στη Θεσσαλία η παρουσία του Αγοραστού. Πομφόλυγες άνευ σημασίας […]

Ηχηρό μήνυμα του “Ρουβίκωνα” σε “φακελάκηδες” γιατρούς (video)

Το ψυχικό τραλαλά που πέρασε ο γιατρός Χρήστος Χαρίτου, διευθυντής καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, θα το θυμάται σε όλη του την ζωή. Λίγο ακόμα και ο ίδιος θα ζητούσε καρδιολόγο, αν κρίνουμε από το ύφος του το οποίο παρακολουθούμε στο video που παραθέτουμε.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.

Κανένας συνταξιούχος πρώην βουλευτής μέλος του Κ.Κ.Ε. δεν αναζητά αναδρομικά, πολύ περισσότερο το Κ.Κ.Ε. έχει επανειλημμένα προτείνει την πλήρη κατάργηση των συντάξεων και προνομίων, τόσο των βουλευτών όσο και των άλλων αιρετών. Όλα τ’ άλλα αποτελούν υποκρισία από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που απ’ τη μία εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική κι από την […]

Ξετσιπωσιά!

Ένα πολύ μικρό απάνθισμα (δείτε και εδώ) από τη μεγάλη διαδικτυακή οργή -συχνά και μη κόσμια- και από την “Ελληνοφρένεια” για τη βεβήλωση της Μακρονήσου. Προλαβαίνοντας τους συνήθεις καλοθελητές –άλλο να σε λένε πολιτικά Καραγκιόζη κι άλλο να είσαι- και ενημερώνοντας όσους δεν γνωρίζουν, τα σχόλια προέρχονται από μέλη της αριστεράς. Της αληθινής.  

Νέος… λόγος

Μέχρι πριν από καμιά διετία, αριστερά σήμαινε αγώνες για μεροκάματο, κοινωνική ασφάλιση, εργασιακές σχέσεις, ωράριο εργασίας, εργασιακά δικαιώματα, δημοκρατικά δικαιώματα, αντιιμπεριαλισμό κτλ. Έτσι καταξιώθηκε η αριστερά στον τόπο μας, σε όλα τα επίπεδα. Με αγώνες που σφραγίστηκαν με πολύ πόνο, πολλές θυσίες, ποταμούς αίματος. Ακόμα και στη ρεφορμιστική εκδοχή της, η αστική αριστερά δεν απομακρύνθηκε απ’ αυτή την εξόχως κοινωνική ατζέντα. Άλλο αν στην πράξη φρόντιζε για τον σεβασμό της αστικής νομιμότητας, που ακύρωνε τους λαϊκούς αγώνες.

Επίδειξη δύναμης από το ιερατείο

Ανεξάρτητα από τη θέση που έχει κάποιος για το περιεχόμενο του νομοσχέδιου (νόμου πλέον) για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, το ερώτημα προβάλλει αμείλικτο: τι δουλειά έχει η Εκκλησία της Ελλάδος σε ένα ζήτημα που ρυθμίζει σχέσεις πολιτών (μερίδας πολιτών εν προκειμένω) με το κράτος; Από πού κι ως πού δικαιούνται οι δεσποτάδες να εξαπολύουν απειλές κατά βουλευτών;

Το Κ.Κ.Ε. για Σαμοθράκη και κάθετο άξονα Εγνατίας στον Έβρο

Την αντίθεσή της στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στη Σαμοθράκη (δείτε εδώ), καθώς και σοβαρές ενστάσεις για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας στην περιοχή, εκφράζει με τις ακόλουθες ανακοινώσεις της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του Κ.Κ.Ε.: