Τα βραβεία του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η ταινία «Κοράκια» του Γιενς Ασούρ από τη Σουηδία πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας «Χρυσός Αλέξανδρος – Θόδωρος Αγγελόπουλος» το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ, στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε χθες.

58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – το πλήρες γενικό πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η συναρπαστική γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου, ξεκίνησε για 58η χρονιά το ταξίδι της και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

Το υπουργείο Πολιτισμού διεκδικεί κλεμμένες αρχαιότητες

Χωρίς σχόλια, παραθέτουμε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού που αφορά στη διεκδίκηση κλεμμένων αρχαιοτήτων που μέλλεται… να αλλάξουν κλεπταποδόχο:

Η έμμετρη επιστολή του Άκη Πάνου στον Μάνο Χατζιδάκι και η απάντηση

Το 1975 ο Άκης Πάνου έστειλε την ακόλουθη σύντομη επιστολή στους διευθυντές των τότε κρατικών ραδιοφωνικών σταθμών: «Κύριε διευθυντά, παρακαλώ γνωρίσατέ μου τους λόγους εξοστρακισμού της εργασίας μου όσο και εμού, από τα αφ’ ημάς μέσα ενημέρωσης».

Το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαπών

Με τις ακόλουθες ποικίλες εκδηλώσεις στο διάστημα από την Τετάρτη 26 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου διοργανώνεται φέτος για έβδομη χρονιά το φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαπών:

Η 19η Έκθεση Βιβλίου Καβάλας

Ξεκίνησε χθες (Σάββατο 8 Ιουλίου) στην παραλία της Καβάλας και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου η 19η Έκθεση Βιβλίου Καβάλας που διοργανώνουν ο δήμος και η τοπική δημοτική βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός», σε συνεργασία με τον σύλλογο βιβλιοπωλών-χαρτοπωλών της περιοχής και την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας.

“Καλοκαίρι με θέα στη θάλασσα” στη Ροδόπη

Για τρίτη χρονιά διοργανώνονται φέτος από σήμερα (Τετάρτη 5 Ιουλίου) μέχρι και τις 23 Αυγούστου από τον δήμο Κομοτηνής οι εκδηλώσεις “Καλοκαίρι με θέα στη θάλασσα” στις παραλίες Φαναρίου, Αρωγής, Μέσης και Μολυβωτής, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ “Cosmopolis 2017” στην Καβάλα

Από τις 20 ως τις 23 Ιουλίου διοργανώνεται φέτος το ethnic φεστιβάλ “Cosmopolis” στη συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα, με παραδοσιακούς χορούς, συναυλίες, μαγειρική, σινεμά δρόμου, αλλά και πλήθος δραστηριοτήτων για τα παιδιά. από οκτώ χώρες.

Τζίμης Πανούσης: “Eurovision θα την κάνουμε την Επίδαυρο”

Για πρώτη φορά ο Τζίμης Πανούσης θα βρεθεί στην Επίδαυρο τον Ιούλιο με το έργο «Ειρήνη», μια μουσική παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη, σε σύνθεση Νίκου Κυπουργού και σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Και στο τέλος του ίδιου μήνα θα έρθει και στη… γειτονιά μας, στο Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το 2ο Φεστιβάλ Φαναρίου

Από την Παρασκευή 30 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 2 Ιουλίου διεξάγεται το φετινό 2ο Φεστιβάλ Φαναρίου στην ομώνυμη παραλία, από τον δήμο Κομοτηνής σε συνεργασία με την “KazandB live concerts”, με το ακόλουθο πρόγραμμα: