Σαν σήμερα

Σαν σήμερα (30 Δεκεμβρίου) ολοκληρώνονταν δύο ιστορικές δίκες: Η δίκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και εκείνη για τα γεγονότα του πολυτεχνείου.

Η φετινή φάτνη

Ο Χριστός κάποιων δεν γεννήθηκε ανάμεσα σε μυριάδες φώτα, αστραφτερά ρούχα και πρόσωπα, αγορές, δώρα, πλούσια τραπέζια και αμέτρητα στολίδια. Ο Χριστός είναι οι ίδιοι, μέσα από τα διαρκή πάθη και την καθημερινή σταύρωσή τους. Στη… φάτνη της φωτογραφίας ακουμπάει (τσακισμένη) η ελπίδα…  

Για τα 88α γενέθλια του Χρόνη Αηδονίδη

  Ένα υπέροχο τραγούδι από τον Χρόνη Αηδονίδη που εδώ και 65 χρόνια υπηρετεί τη μουσική παράδοση της Θράκης και κλείνει σήμερα τα 88 χρόνια του.  

Σέξι! Χαλάλι του όλα…

Μην είν’ οι γνώσεις οι λαμπρές πάνω στην ιστορία;

Μην είναι που ‘σαι τσάκαλος και στη γεωγραφία;

Μην είναι η θεία έφεση που ‘χεις στις ξένες γλώσσες;

Μην είν’ που κάνεις τον αητό, αν κι ίδιος με τις κλώσες;

Υποθήκες

Ένας βουλευτής που είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του να μην τους κλέψει, μετά τη λήξη της βουλευτικής συνόδου έφερε στο σπίτι του ένα μεγάλο τμήμα από τον θόλο του Καπιτωλίου. Τότε οι ψηφοφόροι έκαναν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ψήφισαν μια απόφαση για λιντσάρισμα.

Υποθήκες

Τι χρειάζεται τώρα να μιλήσουμε για τους επαγγελματίες καλλιτέχνες; Ο καθένας τους έχει τη δική του φιλαυτία και πιο εύκολα μπορεί να σου χαρίσει το πατρικό του χωράφι παρά να υποχωρήσει στο ζήτημα του ταλέντου του. Όσο πιο λίγη είναι η αξία τους, τόσο πιο πολύ το θράσος κι οι αξιώσεις τους ν’ αυτοθαυμάζονται, να […]

Η… ανάπτυξη έρχεται

Μπορεί οι κυβερνητικοί σαλτιμπάγκοι να τυμπανοκρούουν και τα θλιβερά επαρχιώτικα όργανά τους να βγάζουν γλώσσα μεγαλύτερη από το (μικρό) δέμας τους, αλλά οι αριθμοί της (συστημικής) “Εργάνης” είναι αδιάψευστοι: Ήταν ο χειρότερος Νοέμβριος (δείτε και εδώ) από το 2011 ως προς τις απολύσεις!