Μήνυμα του Κ.Κ.Ε. για τη νέα χρονιά

Από την Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. κοινοποιήθηκε το ακόλουθο μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για τη νέα χρονιά, με τίτλο «Το 2018 να γίνουν βήματα αντεπίθεσης του κινήματος και ισχυροποίησης του Κ.Κ.Ε.»:

«Όχι στο κλείσιμο της ΣΕΚαπ – Μαζικός αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά»

Μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας βρίσκονται για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚαπ. Σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης του συστήματος, όπου η φτώχεια και η ανεργία πάνε χέρι-χέρι με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων, οι 170 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους ζουν ακόμη μια φορά τον χειρότερο εφιάλτη.

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξάνθης για τις εξελίξεις στη ΣΕΚαπ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον εργαζόμενο λαό της Ξάνθης να βγάλει ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα από τις τελευταίες εξελίξεις στη ΣΕΚαπ. Τα συγκεκριμένα γεγονότα εκθέτουν όσους καλλιέργησαν και καλλιεργούν και σήμερα αυταπάτες για δήθεν “σωτήρες που θα σώσουν τα εργοστάσια από το κλείσιμο” και κρύβουν το πραγματικό περιεχόμενο της λέξης “ανάπτυξη” στα πλαίσια λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Νέοι-νές ΛαΕ: “Ο αγώνας των φοιτητών της Ξάνθης θα δικαιωθεί”

Η πολιτική που ακολουθούν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις βάζουν στο στόχαστρο τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και ειδικά τις παροχές προς τους οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές. Η συνθήκη αυτή έχει αποψιλώσει τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων και τα κονδύλια που αφορούν στη φοιτητική μέριμνα, η οποία επιδιώκεται να καλυφθεί μέσα από τους ειδικούς λογαριασμούς έρευνας των ιδρυμάτων και όχι από προϋπολογισμούς του υπουργείου.

Σχέδιο ψηφίσματος και κάλεσμα της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης

Καλώντας πρώιμα σε συμμετοχή στη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού και στο συλλαλητήριο που θα γίνει το μεσημέρι (12.00) του Σαββάτου 17 Μαρτίου 2018, η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης κοινοποιεί την ακόλουθη ανακοίνωση-σχέδιο ψηφίσματος για σωματεία και συλλόγους:

Δελτίο τύπου του ΣυΡιζΑ για ΝοΔΕ Ξάνθης και ΣΕΚαπ

Η επικύρωση του προστίμου ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ στη ΣεΚαπ για τελωνειακές παραβάσεις του παρελθόντος, πριν την εξαγορά της εταιρείας από τον κ. Ι. Σαββίδη, ήταν η αφορμή για την “αγανάκτηση” της ΝοΔΕ Ξάνθης η οποία είχε το περίσσιο θράσος να εκδώσει δελτίο τύπου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εξυμνώντας παράλληλα τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης και προσωπικά των κ. Κοντού και Σαμαρά.

“Μια ωραία ατμόσφαιρα… με το δούλεμα να πηγαίνει σύννεφο”

H χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τα χριστουγεννιάτικα δένδρα, τα λαμπιόνια, τις στολισμένες βιτρίνες, τους τηλεμαραθώνιους αγάπης και όλων των ειδών τις φιλανθρωπικές φιέστες, δεν μπορεί να κρύψει την τραγική πραγματικότητα που βιώνει και θα συνεχίσει να βιώνει ο ελληνικός λαός.

Ανακοίνωση του ΣυΡιζΑ Ξάνθης για το νοσοκομείο

Επίθεση στον περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. εξαπολύει ο ΣυΡιζΑ Ξάνθης με αφορμή το πρόσφατο δελτίο τύπου για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, σημειώνοντας τα ακόλουθα σε ανακοίνωσή του (παρατίθεται αυτούσια):

Ανακοίνωση-καταγγελία της Ε.Ι.Υ.Ε. Ξάνθης

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έδωσαν το “παρών” και μαζικοποίησαν τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜε στην Ξάνθη μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, φοιτητές κι ανέργους.

“Τα εργατικά «ατυχήματα» είναι εργοδοτικά εγκλήματα”

Σε συγκέντρωση καταγγελίας των εργατικών «ατυχημάτων» καλεί το πρωί (11.30) του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας και η Ταξική πορεία, σημειώνοντας -με τον παραπάνω τίτλο- τα ακόλουθα: