Ερώτηση βουλευτών της ΔημΑρ για το Φαρμακονήσι

Την ακόλουθη ερώτηση «σχετικά με την ανάγκη άμεσης διεξαγωγής διοικητικής και πειθαρχικής έρευνας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι», κατέθεσαν προς τον υπουργό Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ οι βουλευτές της ΔημΑρ Μαρία Γιαννακάκη, Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας.

2/2

Παγκόσμια ημέρα υγροβιότοπων   1536: Ο Pedro de Mendoza ιδρύει το Buenos Aires 1653: Ιδρύεται η πόλη Νέο Άμστερνταμ που αργότερα θα μετονομαστεί σε Νέα Υόρκη 1848: Φτάνει στο Σαν Φρανσίσκο το πρώτο πλοίο με Κινέζους μετανάστες, που χρησιμοποιήθηκαν κατά χιλιάδες για να κατασκευαστούν οι σιδηροδρομικές γραμμές στη δυτική ακτή των Η.Π.Α. 1852: Πρώτες δημόσιες […]

1/2

Ημέρα Ανταρκτικής   1587: Η βασίλισσα Ελισάβετ I της Αγγλίας υπογράφει τη θανατική καταδίκη της Mary Stuart 1898: Δολοφονική απόπειρα κατά του βασιλιά Γεωργίου Α΄ (Πάτρα) 1926: Εισάγεται το μέτρο αντί του πήχη ως η μόνη μονάδα μέτρησης στην Ελλάδα 1958: Ιδρύεται η ΝΑΣΑ 1968: Δίκη 29 μελών της Δ.Α.Κ. κεκλεισμένων των θυρών στο στρατοδικείο […]

Χαράλαμπος Ευστρατίου: Προτάσεις για την υγεία

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ξάνθης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, κοινοποίησε το ακόλουθο κείμενο (το παραθέτουμε ως ακριβώς έχει) για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υγειονομικής περίθαλψης από τους πρωτοβαθμίους συνδικαλιστικούς συλλόγους.

Κάλεσμα για έκτακτη γενική συνέλευση για την αξιολόγηση

Με θέμα «Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας», ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης και ανακοινώνει τα εξής:

Πώς ένας αληθινός παιδαγωγός δίδαξε τον σεβασμό

Με τον καλύτερο τρόπο απάντησε ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου στο Ιράν στον εκφοβισμό και τα χλευαστικά σχόλια που δεχόταν ένας 8χρονος μαθητής του από τους συμμαθητές του, επειδή έχει χάσει τα μαλλιά του λόγω μίας σπάνιας ασθένειας.

Αίτημα για παράταση προθεσμίας

Παράταση προθεσμίας υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών στις ρυθμίσεις του Ν.4178/2013, ζητούν με επιστολή τους η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ξάνθης και ο Σύλλογος Μηχανικών-Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ξάνθης.

Συνέντευξη τύπου του Κ.Κ.Ε.

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Κ.Κ.Ε. καλεί στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στο ξενοδοχείο «Ορφέας» στην Κομοτηνή την Τρίτη 4 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι με θέμα:  «Ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές και οι θέσεις του Κ.Κ.Ε. – παρουσίαση των επικεφαλής σε Περιφέρεια και Δήμους»  

Οι προβολές του Φλεβάρη στο “Xanadu”

Η «ομάδα κινηματογραφικών προβολών» του ανοιχτού κοινωνικού χώρου «Xanadu» θα πραγματοποιήσει τις εξής προβολές τον Φεβρουάριο:

Κοσμοσυρροή και εντάσεις στη διανομή του Συλλόγου Τριτέκνων

Κοσμοσυρροή από την οποία μοιραία δεν έλειψαν και οι εντάσεις σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη διανομή τροφίμων που κάνει στα μέλη του ο Σύλλογος Τριτέκνων Ξάνθης. Τμήμα της κοσμοσυρροής αποτυπώνεται στη φωτογραφία, ενώ χαρακτηριστικό του εκνευρισμού που επικράτησε στην έναρξη της διαδικασίας είναι το στιγμιότυπο που ακολουθεί: {youtube}I4EqGgU4Wwk{/youtube}