1/4

Ημέρα γαστρονομικού βιβλίου   1564: Μετάθεση της πρωτοχρονιάς από 1 Απριλίου σε 1 Ιανουαρίου (Κάρολος Θ΄) 1902: Γεννιέται η Μαρία Πολυδούρη 1924: Πενταετής φυλάκιση (η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) και πρόστιμο 200 μάρκων στον Χίτλερ, για την απόπειρα πραξικοπήματος («πραξικόπημα της μπυραρίας»), θα εκτίσει όμως μόνο εννιά μήνες σε κελί με ανέσεις όπου θα συγγράψει το […]

Ανακοίνωση της ΡιζΑ Α.Μ.-Θ.

Από το γραφείο τύπου της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε διαθεσιμότητα ο Νίκος Ανταμπούφης!

Σε διαθεσιμότητα τίθεται με έγγραφο που κοινοποιήθηκε χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και στον δήμο Ξάνθης, ο Νίκος Ανταμπούφης. Το γεγονός ότι η απόφαση αφορά σε ποινικό αδίκημα αλλάζει άρδην το τοπίο των εκλογών, αφού αποσύρεται αυτεπάγγελτα η υποψηφιότητα του καθηγητή και επικεφαλής των «Πολιτών για την Ξάνθη» για τον μητροπολιτικό δήμο!

Θλιβερή η ετήσια συνέλευση των τριτέκνων

Δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική και ίσως ούτε σε δημοσιογραφική αναφορά –μετά την προσβλητική και πραξικοπηματική συμπεριφορά του προεδρείου- η συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης που έγινε την Κυριακή στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, οπισθοδρομώντας τις λειτουργίες αυτού του τόπου κατά πολλά χρόνια.

Ανακοίνωση του ΠΑΜε Ξάνθης

Από τη γραμματεία του ΠΑΜε Ξάνθης εκδόθηκε η ακόλουθη καταγγελία αναφορικά με την απόλυση της εργαζόμενης στην Ε.Α.Σ. Ξάνθης που αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας:

Εύστοχη και ουσιαστική κίνηση

Ο Σύλλογος για την Προστασία και την Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης έστειλε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους υποψηφίους δημάρχους που ζητούν την ψήφο των Ξανθιωτών στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, επιστολή με την οποία τους καλεί να καταθέσουν τις απόψεις τους για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους του οικισμού και κατ’ επέκταση όλους τους κατοίκους της Ξάνθης.

Ημερίδα από το ΚεΔΔΥ Ξάνθης

Ημερίδα με θέμα «Διαφοροποιημένη διδασκαλία» διοργανώνει το ΚεΔΔΥ Ξάνθης σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες, την Ε.Λ.Μ.Ε. και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης την Κυριακή 6 Απριλίου στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης.

Οι… τσαλακωμένες αποδείξεις του “success story”

Βουλιάζει όλο και περισσότερο στη φτώχεια και την ανέχεια η Ελλάδα της «ανάπτυξης» και του «success story», η χώρα όπου «οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι δυστυχούν» κατά την δεκαετίες πριν την κρίση Καραμανλική ρήση.

Επίσημη πρώτη και για Τσιακίρογλου

Την επίσημη πρώτη της έκανε και η δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» του Σωτήρη Τσιακίρογλου, στον δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.