Ιούνιος

Ο Ιούνιος είναι ο πρώτος από τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες και ήταν αφιερωμένος από τους Ρωμαίους στη θεά Γιούνο (Ήρα), που τη γιόρταζαν την πρώτη μέρα του.

1/6

Παγκόσμια ημέρα γάλακτος Τυνησία: Ημέρα νίκης – συντάγματος (1959)   1919: Το πτώμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ ανευρίσκεται στο κανάλι Λάντβερ (Βερολίνο) 1945: Η Κεντρική Επιτροπή του Ε.Α.Μ. καταγγέλλει ότι μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας έχουν δολοφονηθεί 500 και φυλακιστεί 30.000 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, ενώ κυκλοφορούν στην ύπαιθρο 150 ομάδες της δεξιάς με 20.000 οπλοφόρους […]

Η Ελλάδα ανήκει στο Ν.Α.Τ.Ο. δηλώνουν Τσίπρας-ΣυΡιζΑ

”Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσης που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της δύσης.”

Α. Τσίπρας, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 (εδώ).

Επιστολή της Ελένης Κίτσου για τον Ο.Α.Ε.Ε.

Παραθέτουμε περσινή επιστολή (διατηρώντας τη σύνταξη και ορθογραφία της) προς τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης που επικαιροποιεί η Ελένη Κίτσου, αναφορικά με τον Ο.Α.Ε.Ε.

Θα μπορούσε να είναι αλήθεια…

Η Ελλάδα της “σταθερότητας”, της “ανάπτυξης” και του “success story”, αποτυπωμένη σε επί κάδου σκουπιδιών υπουργική οδηγία…          

Σχέδιο νόμου και αλλαγές από τη νέα σχολική χρονιά

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ενώ καταργείται η αργία του Αγίου Ιωάννη (οι μαθητές θα επιστρέφουν στις 7 Ιανουαρίου στα σχολεία τους μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων). Επίσης, η γιορτή των τριών Ιεραρχών παύει να είναι αργία.

Το ΠΑΜε Ξάνθης για τις εξετάσεις

Με τίτλο «Πετάνε τα παιδιά μας με το “έτσι θέλω” έξω από το σχολείο», η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜε σημειώνει τα ακόλουθα:

Επετειακό

Τι έγραφε η “Βραδυνή” (κλικ στην εικόνα) για το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας από την Ακρόπολη από τους φοιτητές της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και Νομικής Αθηνών Μανώλη Γλέζο και Απόστολο Σάντα αντίστοιχα. Ό,τι γράφουν και οι επίγονοι σήμερα…  

Κάλεσμα σε μαζική ισλαμική προσευχή έξω από την Αγία Σοφία

Περίπου 100 χιλιάδες κόσμου περιμένει η οργάνωση «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής» στην τελετή που διοργανώνει στις 4:00 το πρωί του Σαββάτου μπροστά από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γίνει το πρωινό ναμάζι (προσευχή). Κι αυτό στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συνδέσμου για να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί.