1/12

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS Ημέρα των φυλακισμένων Αζόρες, Πορτογαλία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1640) Ισλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1918) Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Ημέρα δημοκρατίας (1958) Ρουμανία: Εθνική γιορτή   1822: Ψηφίζεται από την A΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου το πρώτο ελληνικό σύνταγμα. Μεταξύ άλλων καθορίζει το γαλάζιο και το λευκό ως τα χρώματα της ελληνικής σημαίας 1878: Τοποθετείται η […]

Ορθώνονται απέναντι στην αξιολόγηση οι νηπιαγωγοί της Ξάνθης

Έντονη κινητικότητα στον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με 31 από τις 44 προϊσταμένες νηπιαγωγείων να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του συλλόγου το βράδυ της Κυριακής και να καταθέτουν δηλώσεις απεργίας-αποχής από τις προαξιολογικές συναντήσεις.

Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης στο “Δύο”

Τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη και το νέο του βιβλίο «Νοέμβριος» παρουσίασαν την Παρασκευή στην Ξάνθη το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις Πατάκη. Για το βιβλίο των 33 διηγημάτων (τα δύο αναφέρονται στην Ξάνθη) και τον συγγραφέα μίλησαν οι δημοσιογράφοι Σαμή Καραμπουγιούκογλου και Στέφανος Τσιτσόπουλος.

Συμμετοχή του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης σε ανθρωπιστική πρωτοβουλία για το Κομπάνι

Στην ανθρωπιστική πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμακευτικού υλικού και ειδών προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες στο Κομπάνι συμμετέχει ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, καλώντας τους συμπολίτες να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των ειδών.

Ο Bobby Sands στέλνει μήνυμα στο Νίκο Ρωμανό (σε άλλο χρόνο, σε άλλο τόπο, με διαφορετικό ιδεολογικό πλαίσιο, αλλά με την ίδια αξιοπρέπεια)

Κάποιος θα πρέπει να γράψει ένα ποίημα για τα βάσανα των απεργών πείνας. Θα ‘θελα να το γράψω εγώ, αλλά πώς να το τελειώσω;

Εκδήλωση Κ.Κ.Ε.-Κ.Ν.Ε. για τα “Δεκεμβριανά”

Εκδήλωση με θέμα “Εβδομήντα χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του ’44 – σύγχρονα διδάγματα” διοργανώνει το βράδυ (20.00) της Πέμπτης 4 Δεκέμβρη στο αμφιθέατρο προκατ της πολυτεχνικής σχολής η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. Και το Τομεακό Συμβούλιο Ξάνθης της Κ.Ν.Ε.

Εκδήλωση Κ.Κ.Ε.-Κ.Ν.Ε. για τα “Δεκεμβριανά”

Εκδήλωση με θέμα “Εβδομήντα χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του ’44 – σύγχρονα διδάγματα” διοργανώνει το βράδυ (20.00) της Πέμπτης 4 Δεκέμβρη στο αμφιθέατρο προκατ της πολυτεχνικής σχολής η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. Και το Τομεακό Συμβούλιο Ξάνθης της Κ.Ν.Ε.

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τοπείρου

Συνεδριάζει εκτάκτως το πρωί (10.00) της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Τοπείρου με μοναδικό θέμα τη διάθεση πίστωσης ΠΥ 2014 για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων του δήμου και έκδοση εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του υπαλλήλου του δήμου Αθανάσιου Λουκμακιά.  

30/11

Ημέρα για κατάργηση της θανατικής ποινής Μπαρμπάντος: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966) Μπενίν: Εθνική γιορτή (1975) Φιλιππίνες: Ημέρα ηρώων (1863)   1872: Γίνεται στη Γλασκόβη ο πρώτος επίσημος διεθνής αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου (Σκωτία-Αγγλία 0-0) 1874: Γεννιέται ο Γουίνστον Τσόρτσιλ 1900: Πεθαίνει ο Όσκαρ Ουάιλντ 1925: Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει στις γυναίκες να κυκλοφορούν έξω […]

Το ψάρι βρωμάει και από την ουρά

Επειδή παραπήγε η κοροϊδία με τις συντεχνίες (όρος που εδώ και διακόσια χρόνια δεν έχει αφήσει την Ελλάδα να γίνει κράτος), θέτουμε ένα απλούστατο ερώτημα: