Ένα μοναδικό ντοκουμέντο για τον Κώστα Λαχά

Ως φόρο τιμής στον αγαπημένο Κώστα Λαχά, δημοσιεύουμε την σχεδόν αμοντάριστη απομαγνητοφώνηση μιας ραδιοφωνικής συνομιλίας που είχαμε μαζί του. Πάνε δώδεκα χρόνια από τότε και ούτε ο συνομιλητής μας ούτε ο αδερφικός φίλος που αναφέρεται υπάρχουν πια. Ούτε η συνέντευξη σώζεται κάπου. Ας περισώσουμε τουλάχιστον κάποιες βαρύνουσες μνήμες (μερικές ακόμη εδώ) μέσα από τις σελίδες του indexanthi.gr…

Ένα video…

Ένα video που θεωρούμε ότι αξίζει τον κόπο να μείνει καταγεγραμμένο στις σελίδες του indexanthi.gr, να το απολαμβάνει κανείς ακούγοντας αλλά και βλέποντάς το.

Στην Ξάνθη τη Δευτέρα “ο άλλος άνθρωπος”

Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης θα βρεθεί το μεσημέρι (13.00) της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου η κοινωνική κουζίνα «Άλλος άνθρωπος», με σύνθημα «Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Αβδήρων

Συνεδριάζει το μεσημέρι (13.30) της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή Αβδήρων με τα ακόλουθα οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Υπουργικό συμβούλιο και σκεπτικισμός στη Θράκη

Το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι αλήθεια ότι δικαιώνει ένα σωρό κόσμο με αγώνες στην αριστερά, έντιμους και σοβαρούς πολιτικούς, ανθρώπους που δικαιούνται την ευκαιρία να δείξουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την πολιτική και ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα.

Παρουσίαση για το “Sea Diamond”

Παρουσίαση από επιστήμονες του Πολυτεχνείου Κρήτης των αποτελεσμάτων μετρήσεων και συμπερασμάτων σχετικά με το ναυάγιο του «Sea Diamond» που εδώ και οκτώ χρόνια ρυπαίνει τη θάλασσα της Σαντορίνης, πραγματοποιούν τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου, με τη δεύτερη να κοινοποιεί την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή:

Σαγηνευτικός ο Θωμάς Κοροβίνης

Γέμισε ασφυκτικά ο φιλόξενος χώρος του βιβλιοπωλείου «Δύο» στην παρουσίαση του Θωμά Κοροβίνη και του νέου βιβλίου του «Τι πάθος ατελείωτο» το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου.

Είναι προφανές Watson!

Μετά από σχόλια και επισημάνσεις αναγνωστών, υπενθυμίζουμε ότι το indexanthi.gr προέβλεψε ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αναφέρεται με απόλυτη σαφήνεια σε πολλά σημεία του καζαμία του 2015 (εδώ). Μόνο το όνομά του δεν γράψαμε, θεωρώντας το περιττό αφού είναι πασιφανές στα γραφόμενα…  

Λάθος πληροφόρηση χωρίς διόρθωση;

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Destinations – the holiday &travel show» που διεξάγεται από 29 Ιανουαρίου ως 1 Φεβρουαρίου στο εμπορικό κέντρο «Olympia» στo Λονδίνο, χωρίς να αποσαφηνίζει τη σχέση ή τη διαφορά με πρότερη ανακοίνωσή της –πιθανολογούμε λανθασμένη!- για συμμετοχή στην… ίδια έκθεση (εδώ). Κάθε εξήγηση δεκτή.  

Κατάργηση του ΤΑΙΠεΔ ζητά η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» Α.Μ.-Θ.

Επιστολή προς τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Α.Μ.-Θ. “Οικολογία-Αλληλεγγύη” Κατερίνα Γεροστεργίου, με την οποία ζητά την κατάργηση του ΤΑΙΠεΔ και τη διακοπή των ενεργειών εκποίησης των ακινήτων που υπάγονται σε αυτό.