Να βάλουμε ένα τέλος στην έμφυλη βία

“Δεν γουστάρουμε πούστηδες, τραβέλια και ανώμαλους”. Αυτή είναι η δικαιολογία που έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά διαφορετικά περιστατικά όπου trans άτομα έχουν δεχθεί απρόκλητη επίθεση τον τελευταίο μήνα. Από τα Ψαχνά της Εύβοιας στην Ξάνθη, μέχρι και τα πιο πρόσφατα περιστατικά στην πλατεία Εξαρχείων και στον σταθμό Λαρίσης, κοντά στα γραφεία της Χ.Α.

Ο Τάκης ο πειραματάκης και οι Σουρεαλιστικές Διδασκαλίες Ξάνθης

Την παράσταση «Ο Τάκης ο πειραματάκης και το μυστικό του δάσους» παρουσιάζουν το απόγευμα (19.00) της Δευτέρας 1 και 8 Ιουνίου στον χώρο του θιάσου «Ανατολικά του Νέστου» (Βελισαρίου 26) οι «Σουρεαλιστικές Διδασκαλίες Ξάνθης».

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Θεόδωρου Παυλίδη

Τα συλλυπητήριά τους για τον ξαφνικό και άδικο χαμό του Θεόδωρου Παυλίδη, γιου του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Παυλίδη, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Ξάνθης του ΣυΡιζΑ, καθώς και η Λαϊκή Συσπείρωση Α.Μ.-Θ., ενώ από το περιφερειακό συμβούλιο εκδόθηκε η ακόλουθη απόφαση:

Ερώτηση βουλευτών του Κ.Κ.Ε. για την καθυστέρηση του κάθετου οδικού άξονα στον Εβρο

Την ακόλουθη ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών για τον κάθετο οδικό άξονα Αρδάνιο-Διδυμότειχο στην Π.Ε. Εβρου, κατέθεσαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου:

«Ολική επαναφορά» για το κάμπινγκ Φαναρίου

Μετά τις 5 Ιουνίου, το κάμπινγκ Φαναρίου -ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕτΑΔ Α.Ε.) θα ανοίξει για φέτος τις πόρτες του, για να υποδεχθεί παλιούς και νέους κατασκηνωτές. Η λειτουργία του θα υποστηριχθεί από προσωπικό δώδεκα ατόμων, ενώ εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται μίνι ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και υποδομών του, που ξεκίνησε από πέρσι.

Συνεχίζονται οι Γιορτές Νεολαίας

Συνεχίζονται και την ερχόμενη εβδομάδα οι Γιορτές Νεολαίας στην Ξάνθη, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Καταγγελίες από καταναλωτές

Τα εξευτελιστικά μεροκάματα, τα φτηνά υλικά, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι γνωστές εν γένει λειτουργίες του καπιταλισμού, αυξάνουν τα παράπονα του κόσμου –με πρώτα στις καταγγελίες τα ελαττωματικά προϊόντα- προς το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, ενώ φυσικά περισσότεροι είναι εκείνοι που δεν μπαίνουν καν στον κόπο…

Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας

Στην ιστορία της ανθρωπότητας οι γενοκτονίες είναι τόσο συνηθισμένες, που μοιάζει λες και οι άνθρωποι είναι απευθείας απόγονοι των μυρμηγκιών. Απ’ τις πιο κοντινές (χωροχρονικά) γενοκτονίες, όπως εκείνες των Αρμενίων και των Ποντίων ή το ολοκαύτωμα των Εβραίων, μέχρι τις πιο μακρινές όπως την πλήρη εξάλειψη των Τασμανών, διαφαίνεται μια δολοφονική μανία που δεν παρατηρείται σε κανένα άλλο θηλαστικό. Οι αιτίες κάθε γενοκτονίας, αν δούμε πίσω απ’ τις προφάσεις και τις επιφάσεις, είναι πάντα οι ίδιες: Κυριαρχία και κέρδος.

Οι εκπρόσωποι του ΠαΣοΚ για το συνέδριο

Ανακοινώθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΠαΣοΚ τα ονόματα όσων εκλέχθηκαν στους τέσσερις δήμους και θα εκπροσωπήσουν την περιοχή στο συνέδριο του κινήματος (5-7 Ιουνίου).

“Πού είσαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος”

Αδιάψευστος μάρτυρας για ένα ζήτημα η φωτογραφία. Ανάμεσα σε αμέτρητα άλλα, με φωτογραφίες, ηχητικά, εικόνες, ντοκουμέντα… Κι ένας φίλος σημειώνει σαρκαστικά κάτω από τη φωτογραφία, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: “Ανεύθυνοι αριστεριστές που δεν κατανοούν ότι ο ΕνΦΙΑ είναι απαραίτητος για τη διάσωση της χώρας και τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής της πορείας. Ευτυχώς αυτό ήταν πέρσι, […]