Ισοφάριση διαδημοτικού ρεκόρ…

Τη δόξα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αβδήρων (εδώ) φαίνεται πως ζήλεψε η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της πρώτης. Έτσι, το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου (στις 14.00, αφού οι δύο φορές στις 15.00 δεν… βόλεψαν) κάνει κι αυτή την τρίτη απόπειρα συνεδρίασης (εδώ). Και άσχετα αν στην ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης δεν αναφέρεται […]

Το μικρόβιο της ξενοφοβίας μαστίζει (και) τη Βουλγαρία

Δυστυχώς δεν είναι μόνο η κυβέρνηση της γειτονικής Βουλγαρίας που “κλωτσάει” στο ζήτημα των προσφύγων. Είναι και η πλειονότητα των Βουλγάρων που –σύμφωνα με δημοσκόπηση- βλέπουν το κύμα μεταναστών και προσφύγων ως κίνδυνο για τη χώρα και εγκρίνουν την λήψη περιοριστικών μέτρων σχετικά με αυτούς.

Τα μαθήματα σύγχρονου-μοντέρνου χορού στο Ι.Θ.Τ.Π.

Από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ξεκινούν για ακόμη μία χρονιά τα μαθήματα των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του σύγχρονου-μοντέρνου χορού στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Το δε νέο τμήμα των ενηλίκων (18+) θα ξεκινήσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου με το πρώτο μάθημα δωρεάν.

Ελεύθερος ο ρους του Αχελώου – ελεύθερος ο ρους της ζωής μας

Θετικά γνωμοδότησε το δημοτικό συμβούλιο Πινδαίων, θετική αναμένεται να είναι και η γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας το οποίο συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου” γράφει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση σ’ ένα ενδιαφέρον κείμενο για τον Αχελώο (δείτε σχετικά και εδώ) που παραθέτουμε:

Ο δήμος Ξάνθης τιμά την ημέρα τρίτης ηλικίας

Την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων τιμά το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης, με εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου από τις 08.00 ως τις 14.00 στην κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς επίσης και στην κεντρική πλατεία του Νεοχωρίου στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.

Η παρουσίαση των εργαλείων προβολής του τουρισμού στην Π.Α.Μ.-Θ.

Εκδήλωση παρουσίασης των σύγχρονων εργαλείων που αναπτύχθηκαν για την προβολή και προώθηση του τουρισμού στην Π.Α.Μ.-Θ., έγινε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο “Thraki Palace Hotel” της Αλεξανδρούπολης από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης.

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης για τον εμπαιγμό (και) στην παιδεία

Με τον εύγλωττο τίτλο “συνεχίζεται…”, δελτίο τύπου του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης αποτυπώνει την κατάσταση στη δύσμοιρη (αν και στις μέρες μας λίγοι τομείς δεν “κοσμούνται” από αυτό τον τίτλο που απονέμουν ή μεγεθύνουν τα μνημονιακά εξαπτέρυγα) παιδεία:

Το ΠΑΜε για τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας

Από τη γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Ξάνθης κοινοποιήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων και συνταξιούχων με τον υπουργό Εργασίας:

115 προσλήψεις για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στην πρόσληψη 115 ατόμων προχωράει και φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου διάρκειας έως σαράντα πέντε ημερών, για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών του.