Το facebook τροποποιεί την πολιτική του για τα πραγματικά ονοματεπώνυμα

Κάποιοι ήδη το γεύτηκαν βλέποντας να κλείνουν λογαριασμοί τους, τώρα επισημοποιήθηκε κιόλας. Με ανακοίνωση-επιστολή που ανάρτησε εκπρόσωπος του facebook, ενημερώνει το κοινό ότι “πρόκειται να κάνει (sic) τροποποιήσεις στην πολιτική χρήσης πραγματικών ονομάτων, αλλάζοντας τους αυστηρούς κανόνες που την διέπουν“.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Μαρινόπουλο

Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο καταστημάτων στην αλυσίδα super markets Μαρινόπουλου σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε και στην Ξάνθη από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.

Φεμινίστρια και κομμουνίστρια η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Νεπάλ

Μετά από αιώνες μοναρχίας, η νεαρή Δημοκρατία του Νεπάλ θα διοικείται πλέον από γυναίκες τόσο στην προεδρία όσο και στο κοινοβούλιο. Το δεύτερο, εξέλεξε τη νομοθέτη Bidya Bhandari ως τη νέα πρόεδρο της χώρας σε μια ιστορική ψηφοφορία. Η 54χρονη Bhandari ήταν η αντιπρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας (Ενιαίο Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κόμμα), και έχει μια μακρά ιστορία ακτιβισμού κυρίως σε θέματα ισότητας των φύλων.

Κυριακή: όχι δουλειά, όχι ψώνια

Η καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας το 1909, ήταν από τα πρώτα νομοθετικά μέτρα υπέρ των εργαζόμενων. Στα χρόνια των μνημονίων, το ξήλωμα κάθε νομικού πλαισίου που περιορίζει τον βαθμό εκμετάλλευσης της εργασίας δεν θα μπορούσε να την αφήσει αλώβητη. Παρά την πολιτική αλητεία των “αριστερών” υποσχέσεων για κατάργηση του Ν.4177/2103 και επαναφορά της αργίας, την […]

Και η Ξάνθη στον πανελλαδικό δημόσιο θηλασμό της Κυριακής

Το πρωί (11.00) της Κυριακής 1 Νοεμβρίου γίνεται στο υπαίθριο θέατρο απέναντι από τον Ο.Τ.Ε. (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο φουαγιέ του δημοτικού αμφιθεάτρου) η εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό (εδώ) από την υποστηρικτική ομάδα μητρικού θηλασμού και μητρότητας Ξάνθης.

Κακοποίηση ανδρών από γυναίκες

Μπορεί ακόμα και σήμερα να ακούγεται περισσότερο ως ανέκδοτο, αλλά ήδη από το 1974 ο Gelles διαπίστωσε ότι οι άντρες σύζυγοι έπεφταν θύματα βίας σχεδόν με την ίδια συχνότητα όσο και οι γυναίκες. Το 1994 στις Η.Π.Α. 167 χιλιάδες άνδρες κατήγγειλαν ότι είχαν δεχτεί σωματική βία από τις συντρόφους τους και πολύ περισσότεροι παραδέχτηκαν ότι έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά, αλλά δεν το ανέφεραν πουθενά για να μην γελοιοποιηθούν.

Απεργιακό κάλεσμα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική κλαδική απεργία της Κυριακής 1 Νοεμβρίου και συμμετοχής στην πανεργατική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου (συγκέντρωση στις 10.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης) απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

Δεν σηκώνει φτηνές πλακίτσες, βρε απατεώνες!

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το αντιρατσιστικό κίνημα, να κινητοποιηθούν ενάντια στον φράχτη της ντροπής“.

Ο ΣυΡιζΑ μάς καλεί ν’ αγωνιστούμε ενάντια στον φράχτη! Ο ΣυΡιζΑ ως κόμμα. Γιατί ως κυβέρνηση μας καλεί να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητά του!

Χρήσιμες πληροφορίες για οικονομία νερού

Επισημαίνοντας ότι “η ορθολογική χρήση και η οικονομία στην κατανάλωση του νερού είναι υποχρέωση όλων”, η Υπηρεσία Ύδρευσης-Αποχέτευσης του δήμου Μύκης κυκλοφόρησε το ακόλουθο χρήσιμο φυλλάδιο με πληροφορίες που καλό είναι να έχει κατά νου ο καθένας.

Σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

Έτοιμο να βγει από τα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης και να εισαχθεί στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της βουλής και στην κοινοβουλευτική διαδικασία είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου για το σύμφωνο συμβίωσης, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Κωστής Παπαϊωάννου στο ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα που διοργανώνει η οργάνωση-ομπρέλα LGA Europe στην Αθήνα.