Φέρνουν 1.200 πρόσφυγες στην Ξάνθη!

Με “εξαιρετικά επείγον” έγγραφό του (φωτο) προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον δήμο Αβδήρων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μουζάλας προαναγγέλλει την άφιξη 1.200 προσφύγων στο “ανενεργό camping Μυρωδάτου” τις προσεχείς ημέρες!

Ερώτηση βουλευτών του Κ.Κ.Ε. για κτιριακά προβλήματα μειονοτικών σχολείων της Κομοτηνής

Την ακόλουθη ερώτηση με θέμα “Κτιριακά προβλήματα σε μειονοτικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κομοτηνή” υπέβαλαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής:

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο των Κ.Ε.Κ. στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας

Ερώτηση την οποία συνυπέγραψαν οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ, Στ. Γιαννακίδης και Γ. Στογιαννίδης κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τον ρόλο των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.

«Πόρτα» σε εταιρίες που αιτήθηκαν επιδότηση εργασιακού κόστους

Βόμβα μεγατόνων για τις επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας κι όχι μόνο που είχαν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο για την επιδότηση εργασιακού κόστους, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης. Μεγάλοι χαμένοι οι εταιρίες, που θεώρησαν πως επιδοτείται η πρόσληψη εργαζομένων και ενώ περίμεναν να εκταμιευθούν τα χρήματα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Κάλεσμα της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης στη σημερινή διαδήλωση

Το ακόλουθο κάλεσμα στη σημερινή (Πέμπτη, 19.00) διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας απευθύνει η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. (σ.σ. σύντομο κάλεσμα κοινοποίησε και το Κ.Κ.Ε. μ-λ):

Εκδήλωση του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης

Εκδήλωση που περιλαμβάνει εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων και προβολή ταινίας, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης το απόγευμα (19.30) της Παρασκευής 1 Απριλίου στην καπναποθήκη “Π” του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με αφορμή τη συμπλήρωση 61 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

Οι πλούσιες χώρες έχουν υποδεχθεί μόνο το 1,39% του συνολικού αριθμού των προσφύγων της συριακής σύρραξης

Οι πλούσιες χώρες δεν έχουν υποδεχθεί παρά ένα ελάχιστο μέρος από τα πέντε εκατομμύρια προσφύγων που διέφυγαν από τη Συρία, αναφέρεται σε έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam, η οποία απευθύνει έκκληση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Οι πλούσιες χώρες δεν έχουν δεχθεί παρά 67.100 πρόσφυγες από τη Συρία, δηλαδή το 1,39% του συνολικού αριθμού.

Επιτυχημένη η πρώτη διοργάνωση Περιφερειακών Αγώνων Badminton στην Ξάνθη

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη διοργάνωση περιφερειακών αγώνων αντιπτέρισης (badminton) στην Ξάνθη την Κυριακή 27 Μαρτίου. Στο σύγχρονο και φιλόξενο γυμναστήριο του 3ου γενικού λυκείου Ξάνθης, η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης σε συνεργασία με το τμήμα αντιπτέρισης του Γ.Α.Σ. “Αρίων” Ξάνθης συνδιοργάνωσαν τους αγώνες στις κατηγορίες κάτω των 13 (U-13) και κάτω των 17 ετών (U-17).

Δύο χρόνια φυλάκιση σε διαχειριστή του Δικτύου “Σπάρτακος”

Με δύο χρόνια φυλάκιση τιμώρησε την Τετάρτη 30 Μαρτίου η ελληνική δικαιοσύνη την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για την αλληλεγγύη στους στρατεύσιμους, την ανάδειξη των ζητημάτων μέσα στον στρατό, τη βάναυση συμπεριφορά στελεχών προς τους οπλίτες, τις καταγγελίες για μίζες στους πολεμικούς εξοπλισμούς, την αντιπολεμική εκστρατεία, τη στήριξη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και τη στήριξη εκατοντάδων κληρωτών που αρνούνται με ψηφίσματα και αναφορές την εμπλοκή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot spots) της κυβέρνησης των ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ και της Ε.Ε.

Πρόγραμμα διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τον δήμο Τοπείρου

Ο δήμος Τοπείρου, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», ανακοινώνει ότι πρόκειται να διανείμει στους δικαιούχους το υλικό (πάνες, μωρομάντιλα, σκόνη πλυντηρίου, λάδι, φασόλια, φακές, μακαρόνια) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής που παρέλαβε από την Π.Ε. Ξάνθης και το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, κατά τις εξής ημέρες και ώρες (η διανομή θα γίνεται στο Εύλαλο):