Κοινωνικό φροντιστήριο προαναγγέλλει ο δήμος Ξάνθης

Δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε να παρέχει ο δήμος Ξάνθης, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δικαιούχοι θα είναι μαθητές οι γονείς των οποίων έχουν ενταχθεί ήδη στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), μετά από αίτησή τους και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ανακοίνωση για τις κυρώσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Από το Σωματείο Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ξάνθης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις επιβαλλόμενες κυρώσεις:

Αύξηση 6% στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Αυξημένες κατά 6% εμφανίζονται οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, την ίδια στιγμή που σημαντικές κατηγορίες μειώθηκαν, όπως οι εξαγωγές καυσίμων (24,1%), πρώτων υλών (14,5%), είδη και συναλλαγές μη ταξινομημένα (25,7%) και το σύνολο των εξαγωγών κατρακύλησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012 και εντεύθεν.

Το ΠΑΜε Ξάνθης ετοιμάζεται για τη Δ.Ε.Θ.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους, η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜε πραγματοποιεί σύσκεψη το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης.

Rock καταστάσεις…

Το εικονιζόμενο ποτήρι σερβίρεται στο “Μικρό” bar, περιέχει 400 ml μπύρα και κοστίζει μόλις ένα ευρώ! Σε συνδυασμό με τις μουσικές που υπηρετεί πιστά, το περιβάλλον, τους θαμώνες και το προσωπικό του, δεν χρειάζεται δα και ιδιαίτερη σκέψη για να εξηγηθεί το γιατί είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτο…  

Κάλεσμα της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης στη δίκη της Καβάλας

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας πέντε Σύριοι πρόσφυγες με εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες. Όλη η υπόθεση βασίζεται σε μήνυση αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τους Σύριους πρόσφυγες που υποτίθεται ότι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Θεατρική παράσταση στον Πετεινό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετεινού προσκαλεί το κοινό στη θεατρική παράσταση με τίτλο “Μνήμες”, που θα παρουσιάσει με ελεύθερη είσοδο στον χώρο του μνημείου ηρώων του οικισμού το βράδυ (20.30) του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου.  

Δύο ανακοινώσεις του δήμου Ξάνθης

Σε δύο δελτία τύπου που παραθέτουμε αυτούσια, ο δήμος Ξάνθης εξακολουθεί να επαίρεται για την άσκηση των καθηκόντων των υπηρεσιών του, σημειώνοντας:

Δεν είναι ίδιοι όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι…

Με μια… αλλιώτικη από αυτές που έχουμε συνηθίσει ανακοίνωση (παρατίθεται αυτούσια), ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων παίρνει απερίφραστα θέση για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων και στα Χανιά.

Ανακοίνωση Τσολακίδη για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Με μία ανακοίνωση που γράφηκε ολόκληρη με κεφαλαία γράμματα(!) ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και η παράταξη “Κοινή πορεία” καταθέτουν τα ακόλουθα για το ζήτημα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης: