Η Βουλγαρία σχεδιάζει την ένταξη πέντε παραδοσιακών προϊόντων στον κατάλογο των Π.Ο.Π.-Π.Γ.Ε.

Η Βουλγαρία θα επιχειρήσει να κατοχυρωθούν ως παραδοσιακά προϊόντα το «φρέσκο χοιρινό κρέας ανατολικών Βαλκανίων», η ποικιλία ροζ ντομάτας, μια ποικιλία κρεμμυδιού, ένας τύπος τσαγιού και μία συγκεκριμένη ποικιλία φασολιών, όπως αναφέρει σε έγγραφο ο γραμματέας του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σόφια Ιωάννης Μαρούτσος.

Ευχές από τους απολυμένους της Β.Φ.Λ.

180 απολυμένοι με ψευδομηνύσεις, χωρίς αποζημίωση και χωρίς δυνατότητα ταμείου ανεργίας, αγωνίζονται εδώ και επτά μήνες -χωρίς κανένα εισόδημα- να βρουν το δίκιο τους.

Αποφυλακίζεται η Asli Erdogan αλλά ο «Γολγοθάς» δεν τελειώνει

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους της βραβευμένης συγγραφέα και αγωνίστριας υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων Asli Erdogan, κατά την έναρξη της δίκης της με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προπαγάνδας μέσω της καθημερινής φιλοκουρδικής εφημερίδας “Özgür Gündem” που δεν υπάρχει πια.

Εκδήλωση του Συλλόγου Πυροσβεστών Ξάνθης

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ξάνθης προσκαλεί το κοινό στην ομιλία με θέμα “Ο καρκίνος σήμερα – νέες προοπτικές, ορισμός, αίτια, μορφές, πρόληψη” που διοργανώνει το απόγευμα (19.00) της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου στην καπναποθήκη “Π” του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Ερωτήματα

Τι έκανε ο Χουντής στη χούντα; Κάτω από ποια φλάμπουρα στέκεται ο Φλαμπουράρης; Απέμειναν τελικά φίλοι στον Φίλη; Έχει φίλη; Ποια η σχέση Μπαλτά και Βορίδη; Πώς ερμηνεύεται εκείνο το “αχ” της Αχτσιόγλου; Τι ομάδα είναι ο Γαβρόγλου; Αφού είναι από Σύμη-Ρόδο, γιατί λέγεται Σαντορινιός; Αφού είναι αργός, γιατί λέγεται Κουίκ; Αφού είναι σκούρος γιατί […]

Κλειστό τη Δευτέρα το ταμείο εσόδων-εξόδων του δήμου Ξάνθης

Από το ταμείο εσόδων-εξόδων του δήμου Ξάνθης ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου δεν θα γίνονται ταμειακές συναλλαγές για το κοινό, λόγω της μεταφοράς των αρχείων των οφειλετών στην νέα χρήση του έτους 2017.  

“Μαζί” σε τραπέζι και ευχές

Ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ξάνθης «Μαζί» προσκαλεί το κοινό σε “τραπέζι που διοργανώνουμε με ντόπια προϊόντα για να πιούμε ένα ποτηράκι και να ευχηθούμε για τον καινούργιο χρόνο” από τις δώδεκα το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου, στον χώρο που θα λειτουργήσει το παντοπωλείο του στη συμβολή των οδών Καβάλας και Αγίου Ελευθερίου.

Ολοκληρώθηκε ένα κολοσσιαίο έργο στην Τουρκία

Ολοκληρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο πρώτος υπόγειος αυτοκινητόδρομος που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία περνώντας κάτω από τον Βόσπορο. Πρόκειται για τη βαθύτερη σήραγγα στον κόσμο και κόστισε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.