Προβολή ταινίας από τη νεολαία του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης

Προβολή της ταινίας “Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο” διοργανώνουν το βράδυ (20.30) της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου στα προκάτ του Πολυτεχνείου Ξάνθης οι νεολαίοι του Κ.Κ.Ε.(μ-λ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από την οκτωβριανή επανάσταση.

Ο Ο.Η.Ε. προειδοποιεί για τους κινδύνους των φραγμάτων εξορυκτικών αποβλήτων

Μια νέα έκθεση του ΟΗΕ που παρουσιάστηκε πρόσφατα εβδομάδα στη Γενεύη καλεί τα κράτη και την εξορυκτική βιομηχανία να βάλουν τέλος στις θανατηφόρες και καταστροφικές διαρροές εξορυκτικών αποβλήτων.

Επίσκεψη Καμίνη στην Ξάνθη

Την Ξάνθη επισκέπτεται την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ο Γιώργος Καμίνης. Στις 16.30 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ξάνθης, στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Σμίνθη και θα συναντήσει τον δήμαρχο Μύκης, στις 19.00 θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο ξενοδοχείο “Elisso” και στις 20.00 θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στον ίδιο χώρο.  

Οι τυχεροί αριθμοί του Κοινωνικού Λαχείου Ξάνθης

Από τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «η αγάπη» ανακοινώθηκαν οι οκτώ τυχεροί αριθμοί του Κοινωνικού Λαχείου Ξάνθης που προέκυψαν από την 44η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου της 31ης Οκτωβρίου.

Νεοέλληνες

Ιδιοκτήτης μεγάλου και γνωστού τσιπουράδικου κάπου στη χώρα, δεν έκοβε αποδείξεις. Πήγαν και ξαναπήγαν όργανα για έλεγχο ώσπου στο τέλος έκλεισαν το μαγαζί και τον διώκουν και δικαστικώς. Η δήλωσή του για όλα αυτά, δεν απαντά στο γιατί δεν έκοβε καμία απόδειξη, δεν λέει τίποτε άλλο παρά μόνο αυτό: “Τον τελευταίο μήνα έχω δεχθεί τρεις φορές […]

Νοέμβριος στη Φ.Ε.Ξ.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Γουόνγκ Καρ Γουάι, διαλέξεις λαογραφικού περιεχομένου, “προβολές της Πέμπτης”, “meetup” και δύο βιβλιοπαρουσιάσεις, περιλαμβάνει ο Νοέμβριος στη Φ.Ε.Ξ. ως εξής:

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Σε επιπρόσθετο βαρύ τσεκούρωμα της βασικής ενίσχυσης προχωράει φέτος η συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ, όπως διαπιστώσαμε οι αγρότες εισπράττοντας αυτές τις μέρες την προκαταβολή του 70%. Ταυτόχρονα, διαπιστώσαμε ότι σε πολλούς συναδέλφους γίνονται κατασχέσεις ποσών της βασικής ενίσχυσης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για χρέη που έχουν στην εφορία, στον Ε.Φ.Κ.Α., στην τράπεζα.

Υποχρεωτική αγορά βινιέτας στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας

Η πινακίδα που αναρτήθηκε στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας επί βουλγαρικού εδάφους, στην ελληνική γλώσσα είναι σαφής. Η αγορά βινιέτας για την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Βουλγαρίας είναι υποχρεωτική, προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει να έρθει αντιμέτωπος με την τροχαία και το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου.

Πρόσκληση του Ι.Θ.Τ.Π. για νέα μέλη

Δύσκολοι καιροί για τη διαβίωση την ίδια, πολλώ δε μάλλον για τον πολιτισμό και τους φορείς του (ακόμη και για την ελληνική γλώσσα, μ’ εκείνο το “Γίνεται κι εσείς μέλος-φίλος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης” που βγάζει μάτια!). Έτσι, ο Σύλλογος Φίλων του Ι.Θ.Τ.Π. εξέδωσε –με τον προαναφερθέντα τίτλο- την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αιτήματα για κατάργηση της θερινής ώρας

Το θέμα προς το παρόν εξετάζεται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Μόλις υπάρξει αποτέλεσμα, οι πολίτες θα ενημερωθούν” δήλωσε εκπρόσωπος της Ε.Ε., επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις αιτήσεις για την κατάργηση της θερινής ώρας.