Απονεμήθηκαν την Παρασκευή στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης Ξάνθης για δεκάτη τετάρτη συνεχή χρονιά, τα βραβεία σε πρωτεύσαντες/σες, αριστεύσαντες/σες και εισαχθέντες/είσες σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του γυμνασίου και λυκείου Σταυρούπολης.

Χορηγός των χρηματικών βραβείων (σε ορισμένους δόθηκαν και tablets) είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης, ο οποίος προσέφερε το ποσό των 5.000 ευρώ σε 21 μαθητές και μαθήτριες.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο μητροπολίτης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, καθώς και η αντιδήμαρχος Δέσποινα Παρτσαλίδου εκ μέρους του δημάρχου Ξάνθης.

Ο χορηγός των βραβείων Τάσος Κοντογιαννίδης τόνισε στην ομιλία του, ότι η απονομή των βραβείων έχει ως σκοπό την οικονομική ενίσχυση των αριστούχων και απόρων μαθητών της παραμεθορίου περιοχής της Ξάνθης και ως στόχους την καλλιέργεια πνεύματος ευγενούς άμιλλας μεταξύ τους, την απόκτηση γνώσεων, την πρόοδο και την προκοπή τους. Τους προέτρεψε να συνεχίσουν να είναι επιμελείς, να αντιστέκονται και να αποφεύγουν τους πειρασμούς (όπως τα δηλητήρια των ναρκωτικών που σκοτώνουν), να είναι θαρραλέοι και με αισιοδοξία να ατενίζουν το μέλλον.

Ο Ξανθιώτης παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης, επεσήμανε στην ομιλία του στους μαθητές ότι «τίποτα στη ζωή δεν χαρίζεται παρά μόνο αποκτάται και κατακτιέται με σκληρή δουλειά, με μεγάλη προσπάθεια, με στερήσεις, με υπομονή και επιμονή για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το διάβασμα και οι γνώσεις που θα αποκτήσετε στα θρανία και με τη μελέτη, θα είναι για σας τα εφόδια και το κλειδί για να ανοίγετε με ευκολία τις πόρτες της ζωής και της επιτυχίας». Επίσης, τους προέτρεψε να στραφούν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, σε όποιο τομέα επιθυμούν.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν:

Οι επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

Εύα Άραμπ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας), Μποράλντα Ντρομπονίκου (Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας – Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Ευαγγελία Καλογεροπούλου, Αγάπη-Μαρία Κεβεντζίδου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – τμήμα Πολιτικών Μηχανικών).

Μαθητές και μαθήτριες που πρώτευσαν και αρίστευσαν

Γυμνάσιο: Θεόδωρος Χωραφάς, Σοφία Ελευθεριάδου, Τζ. Μαζελί, Νικολέτα Γενετίδου, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Αναστασία Κουρτεσάκη-Κουτελίδου, και Απόστολος Καρασακαλίδης.

Λύκειο: Ηλίας Κουτελίδης, Χαρά Κεφαλά, Αντώνιος Μανωλιτζάς, Γεώργιος Καρασακαλίδης, Γεώργιος Παπαδόπουλος Αλεξάνδρα Λημνιού, Σάββας Ισαακίδης-Αμερικάνος.

Ο κ. Κοντογιαννίδης πρόσφερε το ποσό των 300 ευρώ στη Μητρόπολη Ξάνθης για την ενίσχυση του σπουδαίου φιλανθρωπικού έργου της (των συσσιτίων και των παιδικών κατασκηνώσεων).

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *