Διήμερο συναντήσεων στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου “Gimmie Shelter / Κοινή στρατηγική κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων” του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013, διοργανώνει την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου σε Δράμα και Ξάνθη αντίστοιχα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Το διήμερο ξεκινά την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο “Κούρος” στη Δράμα και έχει θέμα «Τεχνική συνάντηση του διασυνοριακού δικτυού για τους εμπλεκόμενους φορείς- συζήτηση για τη λειτουργία του δικτύου». Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου και του διασυνοριακού δικτύου συνεργασίας του “Gimmie Shelter”, αλλά και συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων σχετικά με τη λειτουργία του.

Η δεύτερη μέρα αφορά σε «Ανοιχτή εκδήλωση του διασυνοριακού δικτύου για παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο “Z Palace” στην Ξάνθη. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα του έργου και ενδιαφέρουσες ομιλίες καλών πρακτικών σχετικά με την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ φορέων, με σκοπό τη δικτύωση για την κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων, τον εντοπισμό αναγκών τοπικών ανάπτυξης και συζήτηση επί της προετοιμασίας υποβολής νέων προτάσεων για την ένταξη έργων στη νέα προγραμματική περίοδο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *