Κάποιοι ήδη το γεύτηκαν βλέποντας να κλείνουν λογαριασμοί τους, τώρα επισημοποιήθηκε κιόλας. Με ανακοίνωση-επιστολή που ανάρτησε εκπρόσωπος του facebook, ενημερώνει το κοινό ότι “πρόκειται να κάνει (sic) τροποποιήσεις στην πολιτική χρήσης πραγματικών ονομάτων, αλλάζοντας τους αυστηρούς κανόνες που την διέπουν“.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπεύθυνου ασφαλείας προσωπικών δεδομένων του facebook Αλεξ Σούλτς, το κοινωνικό δίκτυο πρόκειται να προβεί σε δύο αλλαγές, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο. Αλλαγές για τις οποίες έπαιξε καθοριστικό ρόλο ανοιχτή επιστολή που συνυπέγραψαν και απηύθυναν στο κοινωνικό δίκτυο ακτιβιστικές και LGBT οργανώσεις στις αρχές Οκτώβρη, όπου κριτικάρουν την πολιτική ως ατελή, επικαλούμενες την εκμετάλλευσή της από trolls για online παρενοχλήσεις.

Οι αλλαγές πρόκειται να δίνουν περισσότερο χώρο στο άτομο που θέλει να υπογράφει με ψευδώνυμο, ώστε να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί ή δεν δύναται να καταχωρήσει το πραγματικό του ονοματεπώνυμο -κάτι που θα βοηθήσει τους υπεύθυνους του facebook να έχουν μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης- ενώ θα απαιτούν περισσότερες εξηγήσεις και από όσους επικαλούνται την πολιτική για να κάνουν αναφορά σε κάποιο προφίλ με ψευδώνυμο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πολιτική χρήσης πραγματικού ονόματος έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πέρυσι, όταν αρκετά άτομα από την τρανς κοινότητα που χρησιμοποιούσαν στο προφίλ τους στο facebook το καλλιτεχνικό τους ψευδώνυμο, αλλά και μέλη ινδιάνικων φυλών της Αμερικής, είδαν τους λογαριασμούς τους να παγώνουν και να διαγράφονται από το κοινωνικό δίκτυο.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *