Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του δήμου Κομοτηνής προχώρησε στον καθορισμό των τριών θέσεων όπου θα επιτρέπεται να αναπτύσσονται δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα επί της κεντρικής πλατείας της πόλης. Πρόκειται για τους ακριβείς χώρους όπου θα μπορούν να εγκατασταθούν ψυχαγωγικά παιχνίδια, αυτοκινητίδια, παγοδρόμιο, καρουζέλ κ.α., οι οποίοι πλέον θα παραχωρούνται στους ενδιαφερόμενους με δημοπρασία.

Τη σχετική μελέτη ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης και το επόμενο διάστημα αναμένεται να “τρέξουν” οι σχετικές δημοπρασίες, αφού ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς αναμένεται να εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για ανάπτυξη δραστηριοτήτων ψυχαγωγικού χαρακτήρα στο κέντρο της πόλης.

Οι τρεις υπό παραχώρηση χώροι, η θέση που βρίσκονται και η έκτασή τους

Με βάση τη μελέτη που υιοθετήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, οι τρείς υπό παραχώρηση κοινόχρηστοι χώροι καλύπτουν συνολική έκταση 385,5 τετραγωνικών μέτρων και είναι οι εξής:

  • Ο χώρος Α, διαστάσεων 11×20μ. και συνολικού εμβαδού 220 τ.μ., είναι αυτός που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας προς την πλευρά της “Alpha Bank” και των καφετεριών.
  • Ο χώρος Β, διαστάσεων 9×17 και συνολικού εμβαδού 153 τ.μ., βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας δίπλα από το Κ.Ε.Π. του δήμου Κομοτηνής.
  • Ο χώρος Γ, ο μικρότερος σε εμβαδό με έκταση μόλις 12,5 τ.μ., βρίσκεται επίσης στο πάνω μέρος της πλατείας παραπλεύρως της Τράπεζας της Ελλάδος.

Θωμάς Σταμούλης – Παρατηρητής της Θράκης

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *