Έντονη είναι η αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου στη σχεδιαζόμενη επιβολή νέου φόρου στο κρασί, με τον πρόεδρό του Γιώργο Σκούρα να κάνει λόγο για «παράλογο» φόρο και να υποστηρίζει πως η απόφαση αυτή θα δώσει τη χαριστική βολή στο ποιοτικό εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί και θα φουντώσει ακόμα περισσότερο την παραοικονομία.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του συνδέσμου στο facebook, ο κ. Σκούρας σημειώνει:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ!

Μεγάλη και ιδιαίτερα δυσάρεστη ήταν η έκπληξή μας ακούγοντας τη συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτου ο οποίος προανήγγειλε την εισαγωγή νέου φόρου 30 λεπτών ανά φιάλη στο κρασί ως ισοδύναμο της επιβολής Φ.Π.Α. στην εκπαίδευση.

Εάν η Ελλάδα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του φόρου αυτού, θα αποτελέσει την πρώτη παραγωγική χώρα της Ε.Ε. που θα έχει επιβάλει αντίστοιχο φόρο στο κρασί. Το κρασί αποτελεί γεωργικό προϊόν και από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού τραπεζιού. Μετά την επιβολή των capital controls και των απίστευτων αντιαναπτυξιακών περιορισμών που αυτή επέβαλε στον κλάδο μας, η επιβολή του φόρου αυτού θα δώσει τη χαριστική βολή στο ποιοτικό εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί και θα φουντώσει ακόμα περισσότερο την παραοικονομία.

Καλούμε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσει άμεσα ώστε να μην θεσμοθετηθεί ο τελείως παράλογος φόρος αυτός. Καλούμε επίσης όλους τους αμπελουργούς, οινοπαραγωγούς και οινόφιλους καταναλωτές να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο δίκαιο αίτημά μας. Σας παρακαλούμε διαδώστε το παντού!

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *