Έρχονται πολλές συλλήψεις τα Χριστούγεννα. Οι «αρπαχτές» με τα κάλαντα τέλος. Η φοροδιαφυγή θα χτυπιέται χωρίς καμία διάκριση. «Όλοι μαζί τα φάγαμε», «όλοι μαζί χρωστάμε», «όλοι φοροδιαφεύγουμε». Είτε καστανάδες είτε πλανόδιοι οργανοπαίκτες είτε γιαγιάδες στις λαϊκές και τα παζάρια, αλλά και τα παιδιά που ζητιανεύουνε στα φανάρια και οι μεγάλες εποχιακές αρπαχτές με τα κάλαντα, θα αντιμετωπίσουν την αμείλικτη ρομφαία του κράτους.

Τα σαΐνια των διωκτικών αρχών θα πολεμούν τη φοροδιαφυγή κάθε μέρα παντού, εκεί όπου τη συναντούν. Στους δρόμους και τα πανηγύρια. Στα μεγάλα σαλόνια και τις offshore άλλωστε δεν μπορούν να μπουν «τα σαΐνια»…

Μέχρι να το εμπεδώσουμε για να αποδώσει η κυβερνητική πολιτική καρπούς και να αρχίσει η ανάπτυξη του παρακμάζοντος ελληνικού καπιταλισμού, είμαστε όλοι υπόδικοι και χρεωμένοι. Ή θα ξεκινήσει η κερδοφορία του κεφαλαίου ή θα πεθάνουμε! Κερδοφορία ή θάνατος! Η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» θα εφαρμόσει τον νόμο χωρίς καμία διάκριση και με απόλυτη ισότητα και δικαιοσύνη.

«Φυσικά και είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο. Απαγορεύεται το ίδιο, τόσο στους πλούσιους όσο και στους φτωχούς, να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί» (Anatole France).

Άκις Ξενάκις – inred

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *