Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τους προέδρους των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Έβρου, Δράμας, Καβάλας και Ροδόπης, με τη συμμετοχή του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Συζητήθηκαν τα εξής θέματα, όπως τα καθόρισαν οι ομοσπονδίες:

α. Ανάπτυξη ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης

β. Αντιμετώπιση του παραεμπορίου και ειδικών ζητημάτων

γ. Σύμπραξη για την προώθηση του τουρισμού

δ. Γενικά θέματα συνεργασίας και πρόσθετα

ε. Το πρόβλημα της μη καταβολής και άρνησης συμψηφισμού του 12% και 4% της επιδότησης εργασίας.

«Το κράτος πρέπει να είναι έντιμο όταν αναλαμβάνει δεσμεύσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., σχολιάζοντας την άρνηση συμψηφισμού των οφειλομένων εκ της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους 12%. Ευχαρίστησε τις ομοσπονδίες, για την καλλιέργεια της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και επιβεβαίωσε την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που ξεκίνησε με τη διοργάνωση και θεσμοθέτηση της Θρακο-Mακεδονικής «Synergeia» για την προώθηση τοπικών προϊόντων καθώς επίσης με στοχευμένες επικοινωνιακές ενέργειες. Επισήμανε δε ότι η συγκεκριμένη δράση θα εντατικοποιηθεί μέσα στο προσεχές διάστημα και ακολουθεί η 2η «Synergeia» στην Καβάλα. Ταυτόχρονα πρότεινε για τις επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα με παραδοσιακά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, να ενταχθούν σε Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας και Παράδοσης.

Ο περιφερειάρχης έθιξε επίσης την προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Από την πλευρά των εκπροσώπων των ομοσπονδιών, διατυπώθηκε συμφωνία για το πλαίσιο ενεργοποίησης για την ενδυνάμωση του τουριστικού τομέα και διάθεση για περαιτέρω συνεργασία για την επίτευξη των επιμέρους τιθέμενων στόχων.

Τη συνάντηση εργασίας απασχόλησε επιπλέον το θέμα της καταπολέμησης του παρεμπορίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι πέραν των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται, θα προχωρήσουν και νέοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, διαπιστώνοντας επιπλέον την ύπαρξη δυστοκιών και τεχνικών ζητημάτων που χρειάζεται να επιλυθούν για την ανάσχεση του φαινομένου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την αμοιβαία διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών και της Περιφέρειας, με κοινό στόχο το όφελος της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και συνολικά του τόπου.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *