Με αφορμή την κακοκαιρία και της ως εκ τούτου εντονότερη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης, η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εφιστά την προσοχή στα παρακάτω:

  • Όσοι χρησιμοποιούν οργανικά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο) στα συστήματα θέρμανσης των κτιρίων τους, οφείλουν να συντηρήσουν τους καυστήρες των συστημάτων αυτών και η συντήρηση να γίνει από αδειοδοτημένους συντηρητές, προκειμένου να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμων αλλά και προστασία του περιβάλλοντος.
  • Όσοι χρησιμοποιούν άλλα είδη οργανικών καυσίμων (ξύλα, pellets κλπ.) οφείλουν να χρησιμοποιούν μόνο καυσόξυλα και εγκεκριμένου τύπου pellets, να καθαρίζουν τις καμινάδες, να φροντίζουν για την κατά το δυνατόν καλύτερη καύση με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τον περιορισμό του φαινομένου της αυξημένης αιθαλομίχλης.
  • Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται καύση μοριοσανίδων, βαμμένων ή βερνικωμένων ξύλων ή ξύλων που έχουν υποστεί οποιαδήποτε χημική επεξεργασία. Στις περιπτώσεις αυτές τα καπναέρια περιέχουν καρκινογόνες ουσίες που βλάπτουν σοβαρά την υγεία όλων μας.

Στόχος της αιρετής διοίκησης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. για τη χειμερινή περίοδο που ήδη διανύουμε, είναι να μην κρυώσει κανένας κάτοικος της περιοχής μας αλλά ταυτόχρονα να προστατευθεί το περιβάλλον και η υγεία όλων μας.
Οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού προγραμματισμού της Π.Α.Μ.-Θ. θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για τις απαραίτητες ενέργειες (μετρήσεις αερίων ρύπων, έκδοση δελτίων τύπου για ενημέρωση των κατοίκων κλπ.) ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *