Οι στίχοι του Βασίλη Γιαννόπουλου που μελοποίησε ο Χριστόφορος Κροκίδης και πρωτοτραγούδησε το 1994 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου (“Οδός Ελλήνων”), βρίσκουν εφαρμογή και στους αγρότες που -παράλληλα με το ζέσταμα των μηχανών τους- ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μέσω της ακόλουθης επιστολής που απέστειλε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων:

Η κτηνοτροφία, η γεωργία και η αλιεία, παρότι αποτελούν “τη βαριά βιομηχανία της χώρας”, είναι τομείς που έχουν πληγεί βαθιά τα χρόνια των μνημονίων και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύ σοβαρή κρίση που απειλεί πλέον αυτή καθαυτή τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών μας. Δίνουμε μάχη καθημερινά για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής παραγωγή στη χώρα μας.

Ζητάμε από εσάς άμεσα συνάντηση, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη βουλή, προκειμένου να εκθέσουμε τα δίκαια αιτήματά μας και να προτείνουμε λύσεις διεκδικώντας την επιβίωσή μας αλλά και την ανάπτυξη της Αγροτικής, κτηνοτροφικής, πτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής.

Η επιστολή κοινοποιείται και στον αρμόδιο υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και υπογράφεται από τους Τ. Πεβερέτο, πρόεδρο Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δ. Καμπούρη, πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Χρ. Γκόντια, εκπρόσωπο Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, Π. Μόσχο, πρόεδρο Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Πρ. Ιερωνυμάκη, εκπρόσωπο Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής, Θ. Βασιλόπουλο, πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Δ. Κοτσόργιο, πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών και Κ. Σπανούλη, πρόεδρο Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και Αγροτικών Θεμάτων.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *