Επανέρχεται η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. στο ζήτημα των κινητοποιήσεων του Σαββατοκύριακου στον Έβρο, κοινοποιώντας το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου καθώς και το πρόγραμμα μετακινήσεων, ως εξής:

 • Αναχώρηση από την Αθήνα: με το τρένο από τον σταθμό Λαρίσης, Παρασκευή 22/1 – συγκέντρωση στις 22.00
 • Θεσσαλονίκη: σταθμός Ο.Σ.Ε. Σάββατο 23/1, 08.00, αναχώρηση με πούλμαν
 • Ξάνθη: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, Σάββατο 23/1, 11.00, αναχώρηση με πούλμαν
 • Κομοτηνή: “σπαθί”, 12.00, αναχώρηση με πούλμαν
 • Γιάννενα: πλατεία νομαρχίας, Σάββατο 23/1, 04.30, αναχώρηση με πούλμαν
 • Πάτρα: πλατεία Όλγας, Παρασκευή 22/1,αναχώρηση με πούλμαν
 • Βόλος: δημαρχείο, Σάββατο 23/1, 02.00, αναχώρηση με πούλμαν για Λάρισα και επιβίβαση στο τρένο
 • Χανιά: αεροδρόμιο Παρασκευή 22/1, 15.00
 • Ρέθυμνο: σταθμός Κ.Τ.Ε.Λ., Πέμπτη 21/1, 19.00
 • Ηράκλειο: λιμάνι, Πέμπτη 21/1, 20.00

Οι αφίξεις στην Αλεξανδρούπολη αναμένονται στις 13.00. Ζεστό φαγητό από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» στον χώρο του σταθμού του Ο.Σ.Ε. στις 13.00

Σάββατο 23 Γενάρη

 • 15.00: Συγκέντρωση-πορεία, Αλεξανδρούπολη, δημαρχείο. Χαιρετισμοί: Νίκη Αργύρη (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.), Γιώργος Μποτσίδης (μέλος διοικητικού συμβουλίου Εργατικού Κέντρου Έβρου), Κώστας Πανταζίδης (Αλεξανδρούπολη), Σάκης Καραγεωργίου (πρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. Αλεξανδρούπολης)
 • 18.00: Κεντρική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Ομιλητές: Γουέιμαν Μπένετ (Stand Up Against Racism και United Against Fascism – Βρετανία), Εμιν Σακίρ (αντιρατσιστική πλατφόρμα από Τουρκία), Γιώργος Τσιάκαλος (πανεπιστημιακός), Πέτρος Κωνσταντίνου (συντονιστής Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. – δημοτικός σύμβουλος Αθήνας), Έφη Λατσούδη (Χωριό του «όλοι μαζί», Μυτιλήνη), Γρηγόρης Καλομοίρης (Εκτελεστική Επιτροπή Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), Νάντερ Χαλμπούνι (Σύλλογος Αποδήμων Σύρων στην Ελλάδα), Τζεμαλή Μηλιαζήμ (δάσκαλος – Ξάνθη). Παρεμβάσεις-χαιρετισμοί: Κώστας Καταραχιάς (πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”), Λία Δαμιανάκη (μέλος διοικητικού συμβουλίου Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης), Αντώνης Ρέλλας (σκηνοθέτης – Κίνηση Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία “Μηδενική Ανοχή”), Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος (Κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος»). Συντονίζουν: Ζανέτα Λυσικάτου (ειδικευόμενη γιατρός), Κική Γιαννάτου (μέλος διοικητικού συμβουλίου Ο.Λ.Μ.Ε.).
 • 22.00: Μετάβαση στον χώρο διανυκτέρευσης, ζεστό φαγητό από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».

Κυριακή 24 Γενάρη

 • 11.00: Πορεία στους Κήπους του Έβρου
 • 12.00: Συγκέντρωση στην Ορεστιάδα, κεντρική πλατεία
 • 13.30: Πορεία προς τον φράχτη, Νέα Βύσσα – Καστανιές. Συγκέντρωση στο τελωνείο. Χαιρετισμοί. Πέρασμα των συνόρων από αντιπροσωπεία και κοινή συνέντευξη τύπου με κινήσεις από Τουρκία.
 • 17.00: Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη – Ζεστό φαγητό από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» στον χώρο του σταθμού του Ο.Σ.Ε. Ανακοινώσεις από την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.
 • 18.00: Αναχώρηση από σταθμό Ο.Σ.Ε. Αλεξανδρούπολης. Επιστροφή στην Αθήνα στις 06.00.

Ανακοίνωση

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των διαδηλωτών, που θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, στις 23 και 24 του Γενάρη, διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα ώστε να μπει τέλος στους πνιγμούς στο Αιγαίο των μικρών Αϊλάν.

Είναι ένας διεθνής ξεσηκωμός ενάντια στη Λεπέν και τα φασιστικά κόμματα της Ευρώπης και στις πολιτικές των Ολάντ και Μέρκελ, που τους ανοίγουν το δρόμο! Διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Γενάρη και συναντιόμαστε στις δύο πλευρές των συνόρων, στους Κήπους του Έβρου, στις 24/1. Διαδηλώνουν στις 23 Γενάρη στο Καλαί της Γαλλίας, στη «ζούγκλα» της ντροπής! Οι φασίστες απειλούν να εμποδίσουν την κινητοποίηση αυτή.

Στον Έβρο, θα ακουστεί δυνατά η φωνή διαμαρτυρίας των εργαζόμενων και της νεολαίας για το φονικό εμπόδιο του φράχτη στον Έβρο, που κλείνει το πέρασμα των κατατρεγμένων από τους πολέμους και την πείνα, των προσφύγων και μεταναστών.

Είναι σκάνδαλο στην Ελλάδα να διώκεται το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με συλλήψεις πυροσβεστών από την Ισπανία και άλλων αλληλέγγυων. Δεν ανεχόμαστε το κυνηγητό από την Αστυνομία και τη FRONTEX σε βάρος των αλληλέγγυων, που σώζουν ζωές στην Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά. Δεν ανεχόμαστε μια ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο, με FRONTEX, στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φράχτες, αποκλεισμούς και ισλαμοφοβία. Αυτά ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες. Δεν ανεχόμαστε, οι στοργικές γιαγιάδες στη Μυτιλήνη να παίρνουν τα μωρά των προσφύγων στις αγκαλιές τους και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κόβει τις συντάξεις τους.

Πίσω από προτάσεις για «Νόμπελ Ειρήνης» στους νησιώτες δεν μπορεί να κρυφτεί η βαρβαρότητα των πνιγμών στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση ας κόψει τους φράχτες, τη ρατσιστική αστυνόμευση, τους εξοπλισμούς και ας δώσει λεφτά για το ασφαλιστικό, την παιδεία, και την υγεία. Για να φτιαχτούν χώροι φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Νομιμοποιείστε τους μετανάστες για να σώσουμε τα Ασφαλιστικά Ταμεία, βάζοντας τέλος σε συνθήκες δουλειάς τύπου Ν. Μανωλάδας! Κάντε τον Έβρο ποτάμι αλληλεγγύης των λαών. Δεν χρειάζονται ρατσιστικοί φράχτες μίσους αλλά αντιπλημμυρικά έργα για να μην βουλιάζουν στη λάσπη τα χωριά της περιοχής.

Χαιρετίζουμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης, τις κοινότητες μεταναστών και τους καλλιτέχνες, που στήριξαν την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ. Όλοι και όλες μαζί θα συνεχίσουμε άμεσα με την οργάνωση της διεθνούς μέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού, στις 19 Μάρτη, μέρα που η σύνοδος κορυφής της ΕΕ θα προχωρεί σε μέτρα μετατροπής της FRONTΕX σε δύναμη αυτόνομης επέμβασης στα σύνορα.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *