Την κήρυξη πανελλαδικής 24ωρης απεργίας από τις 06.00 της Πέμπτης 28/1 έως 06.00 της Παρασκευής 29/1 σε όλα τα Μ.Μ.Ε. (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στα γραφεία τύπου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη κοινή συνεδρίαση με τους προέδρους των ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣυ, με στόχο τη διεκδίκηση της αυτονομίας των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.

Κατά την κοινή συνεδρίαση επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η θέση του κλάδου ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Τα αιτήματά μας είναι:

  • Η διατήρηση του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς ταμείου στα Μ.Μ.Ε., με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.
  • Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου με επέκτασή του στα διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., ως πόρου χρηματοδότησης των ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε., της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου και φυσικά δεν πρέπει να πάψει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον τύπο.

Αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση ενημερωτικής-μαχητικής συγκέντρωσης των εργαζομένων στον κλάδο την ημέρα της απεργίας.

Η ΠΟΕΣυ καλεί τις ενώσεις-μέλη της (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Π.Η.Τ.) να οργανώσουν και να περιφρουρήσουν την απεργία, με όλα τα πρόσφορα αγωνιστικά και επικοινωνιακά μέσα.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *