Ώρες ακραίας ρατσιστικής βίας έζησε η Στοκχόλμη το βράδυ της Παρασκευής, όταν δεκάδες ακροδεξιοί πραγματοποίησαν εφόδους σε περιοχές της πρωτεύουσας όπου μένουν κυρίως πρόσφυγες, ξυλοκοπώντας άγρια πολλούς από αυτούς.

Σύμφωνα με την είδηση -η οποία έγινε γνωστή πρώτα από την εφημερίδα “Aftonbladet” και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και από την αστυνομία της Σουηδίας-, περί τις 21.00 της Παρασκευής περίπου πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες και είχαν στο χέρι περιβραχιόνια, εξαπέλυσαν τυφλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και κυρίως κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Οι ρατσιστές χωρίστηκαν σε ομάδες κρούσης προπηλακίζοντας και ξυλοκοπώντας άγρια οποιονδήποτε συναντούσαν μπροστά τους και δεν έμοιαζε με Σουηδό υπήκοο. Λίγη ώρα μετά και αφού κατάφεραν να σπείρουν τον τρόμο στις περιοχές όπου έδρασαν, οι ακροδεξιοί ενώθηκαν με μεγαλύτερη ομάδα ομοϊδεατών τους και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, κρατώντας στα χέρια τους πλακάτ που έγραφαν «Αρκετά ως εδώ» και μοιράζοντας φυλλάδια στους περαστικούς, με τα οποία τους καλούσαν να διαπράξουν και εκείνοι ανάλογες εγκληματικές πράξεις «κατά των ξένων».

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *