Συνάντηση με θέμα τα στεγαστικά δάνεια που είχαν πάρει αρκετές οικογένειες Roma στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πρόκειται για ένα παλαιότερο πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο χορηγήθηκαν δάνεια ύψους 60.000 ευρώ με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, για τη στεγαστική αποκατάσταση των Roma. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούσε περίπου σε 4.500 δικαιούχους πανελλαδικά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣυΡιζΑ Στάθης Γιαννακίδης, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Roma Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν παραγωγική και εξετάστηκαν πιθανές ρυθμίσεις, που σε συντονισμό με το υπουργείο Οικονομικών, θα βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να πραγματοποιηθεί η ομαλή αποπληρωμή των δανείων, ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας τόνισε πως δεν τίθεται κανένας κίνδυνος απώλειας της στέγης αυτών των οικογενειών, καθώς μετά τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως για όλους“, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣυΡιζΑ Ξάνθης.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *