Αυτή είναι η περήφανη και αδούλωτη Γάζα των ανταρτών, που δίνει καθημερινά μαθήματα σε όλο τον κόσμο. Έτσι μαθαίνει στα παιδιά της την αλληλεγγύη και την αδερφοσύνη:

Ένας δημοσιογράφος κατασκευάζει μια είδηση για να σφυγμομετρήσει τις γνώμες και τις αντιδράσεις των νέων της πιο πυκνοκατοικημένης λωρίδας της γης (360 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 2.000.000 κατοίκους με πυκνότητα 6.000 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή με ελληνικά δεδομένα είναι μικρότερη της Άνδρου και μεγαλύτερη της Κάρπαθου).

Κι όμως σ’ αυτή τη μικρή λωρίδα γης, η επικρατέστερη γνώμη στη νέα γενιά είναι ότι δέχεται να έρθουν στη Γάζα ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία! “Θα ζούμε μαζί τους και στα ίδια μας τα σπίτια” και “θα πηγαίνουμε μαζί στο σχολείο” και “θα διαβάζουμε μαζί” και “θα κάνουμε μαζί δουλειές” κι ας έχει 70% ανεργία… “Μακάρι να έρθουν σε μας και να μην πάνε αλλού, είναι αδέρφια μας” και “Ξέρεις πόσο χαίρομαι να έχω έναν ακόμα αδελφό, έναν ακόμα φίλο;“.

Αυτές οι απαντήσεις που δίνουν αυτά τα όμορφα πρόσωπα της Γάζας είναι γερό χαστούκι σε κάθε ρατσιστή και φασίστα στον κόσμο μας.

πηγή: Λευτεριά

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *