Διψήφιο ποσοστό αναμένεται να έχει η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη Βουλγαρία το ερχόμενο καλοκαίρι, την ίδια ώρα που οι ξένες επενδύσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 24% το 2015, καταδεικνύοντας την πορεία ανάπτυξης της γειτονικής χώρας.

Τουρισμός

Τα αεροδρόμια της Βάρνας και του Μπουργκάς αναμένουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερες ναυλωμένες πτήσεις φέτος το καλοκαίρι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στις δε πτήσεις από τη Ρωσία η αύξηση θα είναι 86%, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού Νικολίνα Ανγκέλκοβα. Διψήφια αύξηση θα σημειώσουν και οι πτήσεις τσάρτερ από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με την υπουργό, η αύξηση δεν συνδέεται με την κατάσταση στην Τουρκία ή την απαγόρευση των Ρώσων τουριστών να παραθερίζουν στη Βουλγαρία, αλλά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο και την υποστήριξη του τουριστικού κλάδου σε ό,τι αφορά στην παρουσίαση της Βουλγαρίας ως ενός καλού τουριστικού προορισμού. Η Ανγκέλκοβα σημείωσε επίσης ότι τα μέτρα ασφαλείας στα θέρετρα βρίσκονται στην πρώτη θέση και έχουν συζητηθεί με την τουριστική βιομηχανία.

Παρά τον ζεστό χειμώνα και τον αποκλεισμό των συνόρων με την Ελλάδα από τους έλληνες αγρότες και τους βούλγαρους μεταφορείς, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο σημειώθηκε αύξηση των τουριστών κατά 2% σε σχέση με το 2015.

Επενδύσεις

Ο υπουργός Οικονομίας Μπόζινταρ Λουκάρσκι δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας, οι άμεσες ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 24% το 2015, σε σύγκριση με το 2014. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μέγεθός τους από το 2012 και μετά.

Οι προσδοκίες για το 2016 είναι να ανέλθουν στο 3,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Προβλέπεται δε ότι η πραγματική αύξηση των επενδύσεων θα είναι της τάξης του 1,5%.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *