Το διοικητικό συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Δ.Ο.Ε. καθώς και την εμμονή του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ψήφιση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που:

  • Δεν προβλέπουν, για μια ακόμη φορά, μόνιμους διορισμούς καταδικάζοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία
  • Ανατρέπουν τους πίνακες των αναπληρωτών, κλέβουν την προϋπηρεσία τους και απαξιώνουν το πτυχίο και τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν απ’ αυτό
  • Οδηγούν σε κατάργηση εκατοντάδες τμήματα νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα και υποβαθμίζουν τραγικά την προσχολική αγωγή.

Καλεί όλους τους συνάδελφους να αντιδράσουν δυναμικά, αναδεικνύοντας τη βούληση του κλάδου να μην περάσουν οι προτάσεις του υπουργείου

Μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της Τετάρτης 20 Απριλίου με θέμα την επίθεση των κυβέρνησης έναντι της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών μέσα από τις πρόσφατες ρυθμίσεις, καλεί την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 14.00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή, με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (14.00-16.00) για την Πέμπτη 21 Απριλίου επιπλέον της στάσης εργασίας της Δ.Ο.Ε. (11.00-14.00) προκειμένου οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Η μετάβαση στην Κομοτηνή θα γίνει με λεωφορείο που θα αναχωρήσει την Πέμπτη από την πλατεία Ελευθερίας στις 13.00.

Εκτός των ανωτέρω, κοινοποιήθηκε ότι η γενική τακτική συνέλευση του συλλόγου για τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Δ.Ο.Ε. ενόψει της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων του κλάδου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *