Με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Όλυμπος Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.» Γιώργο Ν. Γεωργιάδη συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. Γιώργος Παυλίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις της επιχείρησης αναφορικά με το σημαντικό ζήτημα της εκμετάλλευσης ζεόλιθου.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Η έως τώρα, επί δεκαετίες, μη αξιοποίηση του ζεόλιθου δεν τιμά κανέναν στην πατρίδα μας. Ένας τεράστιος πλούτος παραμένει ανεκμετάλλευτος. Στη σημερινή συνάντησή μου, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της εταιρείας σε περίπτωση εκμετάλλευσης να μην ενοχλήσει και να παρακάμψει τον οικισμό των Πετρωτών, αλλά και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα δύο-τριών ετών να προχωρήσει στη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας, επί τόπου, ανάλογη με το μέγεθος του υπό εκμετάλλευση κοιτάσματος».

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της «Όλυμπος Α.Ε.» κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι η οδός πρόσβασης στην προς εκμετάλλευση περιοχή «θα διέρχεται περιμετρικά του οικισμού κι όχι εντός αυτού, για την αποφυγή περιβαλλοντικής, κυκλοφοριακής ή οποιασδήποτε άλλης επιβάρυνσής του» και πως η μονάδα επεξεργασίας, σε δύο-τρία έτη θα λειτουργήσει.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *