Με ένα νέο παραδοσιακό τραγούδι με τίτλο « Σαμοθράκης βήμα» (εδώ) η Ζωή Τηγανούρια επιστρέφει ξανά στο νησί της το μεσημέρι (12.00) της Κυριακής 8 Μαΐου, για να το παρουσιάσει σε πρώτη δημόσια εκτέλεση στην πλατεία Ρηγοπούλου στη Χώρα Σαμοθράκης.

Το «Σαμοθράκης βήμα» γεννήθηκε από στίχους του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Ανθίμου και είναι ένα χορευτικό τραγούδι με αγάπη για τη Σαμοθράκη, περιγράφοντας την κάθε γωνιά της. Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει σε CD single με bonus track ορχηστρική εκτέλεση, παραγωγής Zoe Music Ltd, από την FM Records.

Εκτός από την παρουσίαση του νέου τραγουδιού, η συναυλία θα περιέχει συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, θα είναι ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες του νησιού και πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δήμου Σαμοθράκης για τη γιορτή των Πέντε Άγιων Μαρτύρων του νησιού. Θα τραγουδήσουν ακόμη οι Κωνσταντίνος Τηγάνης και Πελαγία Μυλωνά, στο βιολί ο Ιάσονας Κτενάς, στο λαούτο ο Γιάννης Σεβαστόπουλος, στο νταούλι ο Στέλιος Γενεράλης και φυσικά η Ζωή Τηγανούρια στο ακορντεόν. Συμμετέχει επίσης η Χορευτική Ομάδα Λακκώματος Σαμοθράκης.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *