Το Σάββατο 14 Μαΐου έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο το πρώτο τεύχος του νέου φοιτητικού περιοδικού “Brain Freeze” που δημιουργήθηκε από σχετική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης “Η γέφυρα”, όπως σημειώναμε εδώ.

Για την αξιόλογη προσπάθεια, συνομιλήσαμε με τέσσερις εκπροσώπους της συντακτικής ομάδας: Δήμητρα Δόλλα, Χρήστος Τρομπούκης, Σταύρος Μπούζης και Χριστίνα Ευαγγελοπούλου, τέσσερα υπέροχα παιδιά που χαίρεται κανείς να μιλά μαζί τους, καταθέτουν στο indexanthi.gr τις σκέψεις και τις απόψεις τους.

Ο σύλλογος κυκλοφορούσε το περιοδικό «Εναλλάξ» το 2008, αλλά μετά από κάποια τεύχη σταμάτησε” λένε, κάνοντας μια σύνδεση με το παρελθόν. “Υπήρχε η ομάδα και ήταν κρίμα που ήταν ανενεργή τόσα χρόνια. Ξαφνικά… μας ήρθε η όρεξη και θελήσαμε να την ενεργοποιήσουμε, σκεπτόμενοι ότι αυτοί τα είχαν καταφέρει. Καλέσαμε κόσμο και υπήρξε πολύ θετική ανταπόκριση“.

Με τη συντακτική ομάδα να απαρτίζεται από δώδεκα άτομα (συν δυο-τρεις ακόμη που δεν πρόλαβαν να συμμετάσχουν στο πρώτο τεύχος), οι συνομιλητές μας κάνουν λόγο για μια “δεμένη παρέα που δέθηκε ακόμη περισσότερο“. Μια ιδανική παρέα που έχει τεχνογνωσία, καθώς βρίσκεται στον πυρήνα της γραφιστικής, του σχεδιασμού, των υπολογιστών. Και εξηγούν: “Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε αυτά που μας αρέσουν, αυτά που μας απασχολούν ή ασχολούμαστε οι ίδιοι και θέλουμε να μοιραστούμε με τον κόσμο. Θεωρούμε ότι είναι καλό να υπάρχει ένα μέσο για τη φοιτητική κοινότητα, να μπορεί να επικοινωνεί με την πόλη. Και είναι θετικό ότι υπάρχει ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο από πλευράς φοιτητών. Έχουμε όλοι όρεξη, βγαίνουν διαρκώς νέες ιδέες και αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπήρχε ήδη κάτι τέτοιο αφού όλοι το θέλουν“.

Άνοιγμα στην κοινωνία και σκέψεις και για έντυπο

Το “Brain freeze” είναι δίμηνο και συντίθεται σχεδόν αποκλειστικά από πρωτογενές υλικό, θέματα που παράγουν οι ίδιοι οι συντάκτες του και όχι αναδημοσιεύσεις. Με κύρια χαρακτηριστικά τον νεανικό λόγο, το χαλαρό ύφος και τη φρεσκάδα.

Θέλουμε να κυκλοφορήσουμε και σε έντυπη μορφή, αλλά δεσμευόμαστε από το μεγάλο κόστος” σημειώνουν οι φοιτητές. “Το ψάχνουμε και ίσως γίνει αργότερα, μιας και ήταν πολλά μαζεμένα για να γίνει η αρχή. Βιαζόμασταν και να συμπέσει με την πολιτιστική εβδομάδα, μας άγχωσε, αλλά τα καταφέραμε. Δεν είχαμε και την εμπειρία…“. Και προσθέτουν: “Το κύριο βάρος πέφτει στον πολιτισμό, μιας και η «Γέφυρα» είναι πολιτιστικός φοιτητικός σύλλογος. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περιορισμός στη θεματολογία, είμαστε ανοιχτοί σε όλα καθώς υπάρχουν αφιερώματα, συνεντεύξεις και άλλα. Μαζευόμαστε όλοι και πέφτουν ιδέες, σχολιάζουμε, συζητάμε, έχουμε συνάντηση κάθε Τρίτη στις 19.30 στον σύλλογο, βλέπουμε το υλικό, φτιάχνουμε το κάθε τι πολύ οργανωμένα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ο σύλλογος έχει πολλές ομάδες, οπότε υπάρχει αλληλοκάλυψη σε θεματολογία. Και φυσικά όλα γίνονται ευκολότερα μέσω διαδικτύου“.

Οι συντάκτες δεν κρύβουν τις σκέψεις τους για άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, λέγοντας: “Είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία, σε συνεργασίες, στα θέματα που αφορούν την κοινωνία, σε κάθε τι. Ανοιχτοί και σε όποιον θέλει να συμμετάσχει με κάποιο τρόπο στην ομάδα του περιοδικού. Θέλουμε να εστιάσουμε στην πόλη, να δώσουμε πληροφορίες και σ’ αυτούς που διαβάζουν από άλλες περιοχές“. Και κλείνουν τη συνομιλία μας λέγοντας: “Κάθε φοιτητικό ζήτημα μας ενδιαφέρει, θέλουμε να γίνουμε μια πλατφόρμα όπου θα μπορούμε να μιλάμε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φοιτητική κοινότητα. Κρατώντας βέβαια αποστάσεις, μια σχετικά ουδέτερη και όσο γίνεται πιο αντικειμενική στάση ως προς την πολιτική. Φυσικά όμως δεν γίνεται να αγνοηθεί οποιοδήποτε θέμα“.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *