Έργα συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών εντός του αισθητικού δάσους των στενών του ποταμού Νέστου πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δασών Ξάνθης ως προϊσταμένη αρχή και το Δασαρχείο Σταυρούπολης ως φορέας υλοποίησης, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα έργα αφορούν στον χώρο υποδοχής των επισκεπτών και στην ευρύτερη περιοχή της αφετηρίας του μονοπατιού, καθώς και στο σύνολο του μήκους του μονοπατιού που ξεκινά από τη Γαλάνη και καταλήγει στον σιδηροδρομικό σταθμό των Λιβερών.

Με γνώμονα τις βέλτιστες υπηρεσίες αναψυχής και την παροχή ασφάλειας στον επισκέπτη, η δασική υπηρεσία προχώρησε στην αντικατάσταση όλων των ξύλινων κατασκευών, στην εγκατάσταση νέων και στην υλοποίηση φυτοκομικών επεμβάσεων (κλαδέματα, καθαρισμοί υποβλάστησης, υλοτομίες), ώστε να καταστήσει τον ευρύτερο χώρο ασφαλή και το μονοπάτι προσπελάσιμο. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν χρήση του χώρου σεβόμενοι τον κανονισμό λειτουργίας του και να απολαύσουν μοναδικές περιπατητικές εμπειρίες“, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *