Ολοκληρώνοντας μια δημιουργική χρονιά, το θεατρικό εργαστήρι “Ανατολικά του Νέστου” παρουσιάζει τον Ιούνιο ένα πλούσιο σε παραστάσεις πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του. Οι παραστάσεις που παρουσιάζονται στον χώρο του θεατρικού εργαστηρίου (Βελισαρίου 26) είναι οι εξής:

Δευτέρα 6 Ιουνίου (19.30)

Οι μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου του τμήματος ενηλίκων παρουσιάζουν σκηνές από κλασσικά αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας(«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα, «Ο Γλάρος» του Τσέχοφ, «Η όπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ, «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ). Διδασκαλία :Βασίλης Λειβαδίτης, Πολυξένη Καρακατσάνη. Μουσική επιμέλεια: Γιλμάζ Χουσμέν.

Δευτέρα 13 Ιουνίου (19.00)

Το α’ παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου παρουσιάζει το έργο της Ζωής Βαλάση «Το χρυσολούλουδο». Τα παιδιά αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια ιδανική κοινωνία με χρώματα, μουσικές, γλυκές σκέψεις και συναισθήματα. Διδασκαλία: Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης. Πιάνο: Χριστίνα Λουκίδου. Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση.

Τετάρτη 15 Ιουνίου (19.30)

Οι μαθητές του β’ παιδικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου παρουσιάζουν το έργο της Ζωής Βαλάση «Ο κλέφτης των αστεριών». Διδασκαλία: Βασίλης Λειβαδίτης, Πολυξένη Καρακατσάνη. Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση. Video art: Κατερίνα Καραβασιλείου.

Τετάρτη 22 Ιουνίου

«Λόγια που έγιναν τραγούδι» – η συμμετοχή του θεατρικού εργαστηρίου «Ανατολικά του Νέστου» στην 5η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στην Ξάνθη. Πρόκειται για ένα «πάντρεμα» πρόζας και μουσικής με ποιήματα και τραγούδια γνωστών Ελλήνων ποιητών και συνθετών. Στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές και οι καθηγητές του θεατρικού εργαστηρίου. Σκηνοθεσία: Βασίλης Λειβαδίτης, Πολυξένη Καρακατσάνη. Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα – Στεφανία Λουκίδου. Πιάνο: Χριστίνα – Στεφανία Λουκίδου. Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κόκκινος.

Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιουνίου – παράσταση στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Ξάνθης

Με αφορμή τη φετινή συμπλήρωση τετρακοσίων χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή δραματουργού William Shakespeare, το θεατρικό εργαστήρι “Ανατολικά του Νέστου” σε συνεργασία με το μουσικό εργαστήριο του Άγγελου Μουρβάτη και με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ανεβάζει το έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης. Σκηνογραφία: Funkie Freeks. Κοστούμια: Ερασμία Μεταξά. Μουσική: Μουσικό εργαστήριο Άγγελου Μουρβάτη. Styling: Ερασμία Μεταξά, Οράλ Καλεντζί.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *