Δεκαπέντε ημέρες μετά από τις ζημιές που προκλήθηκαν από καταιγίδα και ανεμοστρόβιλο στον κάμπο της Ξάνθης, οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής (Ευστάθιος Γιαννακίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόριος Στογιαννίδης) κοινοποίησαν την ακόλουθη ερώτηση που υπέβαλαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα “Ακραία καιρικά φαινόμενα στον κάμπο της Ξάνθης“:

Την Τρίτη 14 Ιουνίου, κατά τις απογευματινές ώρες, η περιοχή του κάμπου του νομού Ξάνθης, στον Δήμο Αβδήρων, επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος σε συνδυασμό με μεγάλη βροχόπτωση οδήγησε σε πολύ μεγάλες καταστροφές.

Ενδεικτικά, καταστράφηκαν ιδιωτικές περιουσίες (στέγες σπιτιών, αυτοκίνητα, αποθήκες μαζί με προϊόντα που φυλάσσονταν εντός τους), καθώς και υποδομές του Δήμου (στύλοι φωτισμού και ηλεκτροδότησης). Παράλληλα, από την ισχυρή χαλαζόπτωση υπέστησαν μεγάλες ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις τόσο στην φετινή παραγωγή τους (κάτι που θα οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια εισοδήματος), όσο και στις υποδομές τους.

Τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν πολλά χωριά της περιοχής, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις βιβλικές εικόνες από το νεκροταφείο του χωριού Γενισέα, όπου καταστράφηκαν μνήματα σε πολύ μεγάλη έκταση.

Επειδή, η Πολιτεία οφείλει να βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές,

Επειδή, η στήριξη του αγροτικού κόσμου είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την οικονομία του νομού Ξάνθης,

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

Έχει ενεργηθεί έλεγχος για την καταγραφή των ζημιών της περιοχής από τις αρμόδιες υπηρεσίες;

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών;

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 14ης Ιουνίου στην περιοχή του κάμπου του νομού Ξάνθης;

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *