Με μία ανακοίνωση που γράφηκε ολόκληρη με κεφαλαία γράμματα(!) ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και η παράταξη “Κοινή πορεία” καταθέτουν τα ακόλουθα για το ζήτημα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης:

Το σχολείο αυτό εγκαταστάθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Διομήδειας του δήμου Βιστωνίδας με τις συντονισμένες ενέργειες του τότε δημάρχου Βιστωνίδας και του τότε αντιπροέδρου της βουλής, ύστερα από αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Αυτό έγινε γιατί δεν τους δέχονταν για συστέγαση σε κάποιο από τα σχολεία μέσα στην πόλη! Αναρωτιέμαι πού ήταν πολλοί από αυτούς που τώρα μας βομβαρδίζουν με τις επιστολές τους για μεταφορά του σχολείου.

Από την πρώτη στιγμή της δωρεάν εγκατάστασης αρχίσαμε τις ενέργειες για την εξεύρεση οικοπέδου για μόνιμη εγκατάσταση του σημαντικού αυτού σχολείου στην περιοχή μας. Το οικόπεδο βρέθηκε πλησίον του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Διομήδειας. Ο δήμος Βιστωνίδας άρχισε τις ενέργειες για την παραχώρηση και την ωρίμανση του έργου. Λεγόταν ότι θεσμικοί παράγοντες που ήταν αρμόδιοι τότε για το χτίσιμο αυτών των σχολείων, πρότειναν άλλες λύσεις για χτίσιμο καινούργιου σχολείου στον δήμο Ξάνθης σε ιδιωτικά οικόπεδα, κάτι που επιβεβαιώνει ο νυν διευθυντής του σχολείου σε πρόσφατη επιστολή του.

Εμείς, παρόλα αυτά, ως δημοτική αρχή συνεχίσαμε και μετέπειτα στον δήμο Αβδήρων την ωρίμανση μιας πλειάδας μελετών που απαιτούνται για αυτό τον σκοπό. Μάλιστα την άνοιξη του 2016 προτείναμε και ψηφίσαμε να μεταβεί ο νυν δήμαρχος με τον εμπειρότατο μηχανικό κύριο Κωνσταντίνο Αντωνιάδη στην Αθήνα για αυτό το θέμα, κάτι που μέχρι τώρα δεν έγινε.

Καλούμε τον δήμαρχο Αβδήρων που έλκει την καταγωγή του από τη Διομήδεια, να συντονίσει τις υπηρεσίες και να πάρει τις πρωτοβουλίες για να χτιστεί το σχολείο στον δήμο μας. Εμείς θα σταθούμε δίπλα και θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

ΥΓ. Παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει και για το ειδικό σχολείο της Γενισέας και καλά θα είναι να προχωρήσουν ταυτόχρονα οι ενέργειές μας για χτίσιμο και των δυο σχολείων από το Ε.Σ.Π.Α.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *