Τα δικά τους επίσημα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους:

• Το 2008 με 12.500 εργαζόμενους είχαμε 28 εργατικά ατυχήματα

• Το 2013 με 8.500 εργαζόμενους έγιναν 31

• Το 2014 με 6.700 εργαζόμενους έγιναν 37!

• Ενώ το 2015 έφτασαν τα 60! Αυξήθηκαν δηλαδή τα εργατικά ατυχήματα πάνω από 200%!“.

Η καταγγελία γίνεται από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. και αφορά το καθεστώς γαλέρας που έχει επιβληθεί στον οργανισμό από τη “Deutsche Telekom”. Στοιχείο αυτού του εργασιακού καθεστώτος είναι τα μονοπρόσωπα συνεργεία, που εγκυμονούν ακόμα και κινδύνους ζωής για τους εργάτες. Αφορμή για την καταγγελία της Α.Σ.Ε. Ο.Τ.Ε. είναι το παραλίγο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» που συνέβη σε συνάδελφό τους (δείτε και εδώ), το οποίο περιγράφεται ως εξής:

«Ο εργαζόμενος τεχνικός του Ο.Τ.Ε. Δ.Κ. ενώ δούλευε μόνος του στην περιοχή της Ελασσόνας την Τετάρτη 31 Αυγούστου έπεσε από την κολώνα, καρφώθηκε η λόγχη από τα κάγκελα στο μηρό του και από καθαρή τύχη δεν του τρύπησε την κεντρική αρτηρία και να μείνει στον τόπο. Φυσικά δεν υπήρχε κανένας εκεί να τον βοηθήσει. Μόνος του τράβηξε το πόδι από το κάγκελο και σύρθηκε μέχρι το αυτοκίνητο και κάλεσε το ασθενοφόρο. Τέτοιες σκηνές είναι καθημερινές και δεν συμβαίνουν στην παλιά Ουγκάντα του Αμίν Νταντά αλλά στο σημερινό ιδιωτικοποιημένο Ο.Τ.Ε. του Μ. Τσαμάζ».

Η Α.Σ.Ε. Ο.Τ.Ε. καταγγέλλει ότι «η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της Ο.Μ.Ε.-Ο.Τ.Ε. (έναντι ανταλλαγμάτων) δεν καταγγέλλει αλλά καλύπτει την εργοδοτική ασυδοσία της “Deutsche Telekom” και του Ο.Τ.Ε.» και πως ενώ «οι τοπικές επιθεωρήσεις εργασίας παρεμβαίνουν τοπικά», μετά από καταγγελίες, «από την κεντρική διεύθυνση του ΣΕπΕ και των ΚεΠΕΚ δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν αυτές τις εγκληματικές πρακτικές της διοίκησης του Ο.Τ.Ε. Παρακαλούμε τους συναδέλφους του Ο.Τ.Ε. να αρνούνται να δουλέψουν σε μονομελή συνεργεία όποιο πρόσχημα και αν χρησιμοποιούν οι προϊστάμενοι και οι εντολοδότες της διοίκησης του Ο.Τ.Ε. Σε οποιαδήποτε τέτοια παράνομη εντολή και πίεση να μας ενημερώνουν και εμάς και τις επιθεωρήσεις εργασίας και τα σωματεία» σημειώνει η ανακοίνωση. Και καταλήγει: «Ξέρουμε βέβαια ότι οι εργατοπατέρες τα έχουν κάνει πλακάκια με τη διοίκηση και δεν κάνουν τίποτα. Με τη δικιά σας δράση μόνο και τη δική μας συμπαράσταση και βοήθεια θα τους αναγκάσουμε να συμμορφωθούν. Οι ζωές μας και η σωματική μας ακεραιότητα είναι πάνω από τα δωρεάν αυτοκίνητα, τις συνδικαλιστικές απαλλαγές, τις ρουσφετολογικές προσλήψεις των συγγενών τους, τους συνδικαλιστικούς μισθούς και τα άλλα προνόμια των εργατοπατέρων».

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *