Ίσως πολλοί να το αγνοούν, αλλά γι’ αυτό υπάρχει η λαϊκή (like key, σαν κλειδί) μούσα. Για να ξεκλειδώνει τη γνώση και να τροφοδοτεί μ’ αυτή το «νέο σχολείο», την αγορά, τους μεταπράτες ιδεών, όποιον τέλος πάντων ενδιαφέρεται για Κ.Κ.Ε. (Κάθετη Κινεζοποιημένη Εξειδίκευση) και ΣυΡιζΑ (Συνεργείο Ριζικής Αποξήλωσης).

Λοιπόν, εκτός από το πολυδιαφημισμένο «γενικό άσμα» (canto general), υπάρχει και το «ειδικό άσμα» (canto especial). Πρόκειται για τριακόσιες συνιστώσες αφορισμών που γράφτηκαν από τον ρωμαίο ποιητή Παύλο Νερούδιο, υλικό που αποτέλεσε τη βάση για να γραφτεί αιώνες αργότερα το «Action as tea» (εξελληνισμένα «άξιον εστί», εμπορικά «Action ST»). Το γεγονός ότι πίσω από τη μελοποίηση και των δύο κρύβεται ο μη έχων κλειδιά (μη keys, απλοποιημένα Μίκης) της αλληλουχίας και της συνέπειας, είναι κάτι που σχολαστικά θα σχολιάσουμε όταν σχολάσουμε από τα σχολεία της ασχολίας με τις μαύρες κι απόκρυφες σελίδες της. Μην μπερδέψουμε πολλά μαζί, μπαίνοντας στα χωράφια του σκάρτου Descartes (εξελληνισμένα Καρτέσιου) με τις λασπωμένες από τις βροχές και λερωμένες από τα σκατά των ημερών μπότες μας.

Για να μη μακρηγορούμε, θα κοντηγορήσουμε, έστω και σακατεύοντας μ’ αυτό τον τρόπο τους κοντόφθαλμους λεξιπλάστες της… αστείρευτης ελληνικής γλώσσας. Παραθέτοντας μια εντεκάδα αφορισμών με τίτλο «επιστροφή στις ρίζες»:

Συ ρίζα του κακού

συ ρίζα του βουνού και του κάμπου

συ ρίζα του εμπαιγμού της εργατικής τάξης

συ ρίζα των σαλονιών Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής

συ ρίζα της διχαλωτής γλώσσας

συ ρίζα του αγίου όρους και του Βατικανού

συ ρίζα του καπιταλιστικού καλλωπισμού

συ ρίζα των ευκατάστατων

συ ρίζα όσων δεν γονάτισε η κρίση

συ ρίζα της πολιτικής απάτης

συ ρίζα του κακού.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *