Με αφορμή την επίθεση Παλαιστίνιου εναντίον Ισραηλινών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ την περασμένη Κυριακή που άφησε πίσω της ένα νεκρό αστυνομικό, έναν πολίτη και τον παλαιστίνιο νέο που πραγματοποίησε την επίθεση, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο του σιωνισμού.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, ο αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ Μεΐρ δήλωσε ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να σταματήσει η κτηνώδης συμπεριφορά των Παλαιστίνιων της ανατολικής Ιερουσαλήμ, προαναγγέλλοντας σκληρά μέτρα εναντίον τους. Οι δηλώσεις του δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, που δεν θα είναι παρά η συλλογική τιμωρία των κατοίκων της ανατολικής Ιερουσαλήμ, προσφιλής τακτική καταστολής των σιωνιστών.

«Κάθε φορά ζούμε με ψεύτικες ελπίδες ότι αν βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους θα αλλάξουμε τη ζωώδη συμπεριφορά τους, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα» είπε ο Τάργκεμαν. Και συνέχισε: «Θα δώσω ένα παράδειγμα. Πάγωσα όλα τα σχέδια οικοδόμησης που σχετίζονται με την ανατολική Ιερουσαλήμ. Τα πάγωσα όλα. Λένε μαστίγιο και καρότο. Δεν υπάρχουν πια καρότα, μόνο μαστίγια». Εκτός από το πάγωμα κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ο Τάργκεμαν δήλωσε ότι από τώρα και μετά θα δίνει εντολή να απελαύνονται στη Γάζα οι οικογένειες των Παλαιστινίων που επιτίθενται εναντίον ισραηλινών στόχων.

Από την προσάρτηση της ανατολικής Ιερουσαλήμ με τον πόλεμο του 1967 μέχρι σήμερα, το Ισραήλ έχει ακολουθήσει πιστά την τακτική εβραιοποίησής της, χτίζοντας ακατάπαυστα νέους εβραϊκούς εποικισμούς, προκειμένου να την αποκόψει πλήρως από τη Δυτική Όχθη, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια να αποτελέσει πρωτεύουσα του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους. Μετά την προσάρτηση, οι παλαιστίνιοι κάτοικοι του ανατολικού τμήματος της πόλης έγιναν μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ χωρίς δικαίωμα ψήφου. Το 75,4% των Παλαιστίνιων της ανατολικής Ιερουσαλήμ -το 83,9% είναι παιδιά- ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα της ισραηλινής Μ.Κ.Ο. “Ένωση για τα Πολιτικά Δικαιώματα”.

πηγή: Κόντρα

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *