Καλέσματα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Ξάνθη και παράλληλες δράσεις ανακοινώνουν οι ακόλουθοι φορείς της πόλης, ενάντια στα εγκαίνια νέων γραφείων από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής:

Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

Σάββατο 5 Νοέμβρη:

  • 11:00 π.μ. Παρέμβαση καταγγελίας, Κεντρική Πλατεία
  • 5:00 μ.μ. Αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση, Πολυτεχνείο

Σε μια νέα πρόκληση, -το άνοιγμα γραφείων στο κέντρο της Ξάνθης- προχωρά η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η πρόκληση αυτή είναι συνέχεια φασιστοσυνάξεων και ύπουλων παρεμβάσεων στα χωριά, στη μειονότητα και στην πόλη τους προηγούμενους μήνες, αλλά και των παλιότερων τραμπούκικων επιθέσεων ενάντια σε αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους της μειονότητας. Είναι μια προσπάθεια νομιμοποίησης και διεύρυνσης της δράσης αυτής της δολοφονικής οργάνωσης, που είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τόσες άλλες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε εργάτες, αγωνιστές και μετανάστες.

Σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης, όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση, η ανεργία και η ανασφάλεια, η συστηματική καλλιέργεια ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων και η αντιδραστική στροφή στις πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν και εντείνονται, βρίσκει χώρο και αναπτύσσεται το φασιστικό έκτρωμα. Είναι η πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των ΗΠΑ και στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, πολιτική που προωθείται ακατάπαυστα και από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη απογοήτευση των λαϊκών μαζών, ανοίγουν το δρόμο για να απλωθεί το φασιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο.

Ποια σχέση μπορεί να έχει το ρατσιστικό μίσος που χύνει αυτή η ναζιστική οργάνωση, η δολοφονική μανία της ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές εργάτες, αλλά και η υποταγή τους στους εργοδότες και τους ιμπεριαλιστές ΕΕ-ΔΝΤ, με τις αγωνίες και τους πόθους των εργαζομένων, της νεολαίας και της μειονότητας, που ζει στην ανεργία, ή αναγκάζεται να ξενιτευτεί στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης;

Ο στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής (αυτών των απογόνων των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων της κατοχής και των υμνητών του δικτάτορα Μεταξά) είναι ξεκάθαρος. Μέσα από τα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού θέλουν να τρομοκρατήσουν και να διασπάσουν το λαό και τη νεολαία. Να στρέψουν την οργή του όχι στους πραγματικούς εχθρούς του, τους ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο και την πολιτική τους, αλλά στους μετανάστες.

Είτε με καλυμμένο το πρόσωπο, είτε με γραβάτα, θέλουν να σταθούν στο πλάι των κυρίαρχων και να προωθήσουν τις πιο σκοταδιστικές, αντιδραστικές, και ηττοπαθείς αντιλήψεις. Ο φασισμός ήταν, είναι και θα είναι το μακρύ χέρι αυτού του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, ο καλύτερος φίλος των εργοδοτών στους χώρους εργασίας, ο πιστός υπηρέτης των ξένων αφεντικών, το ρόπαλο της τρομοκρατίας για όσους αντιστέκονται.

Μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που τσακίζει κάθε δημοκρατικό, εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για το τσάκισμα του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.

Με μαζικούς αγώνες να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό – Όχι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική που θρέφει το φασισμό.

ΑντΑρΣυΑ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 5:00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία

Το Σάββατο 5 Νοέμβρη η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιδιώκει να ανοίξει γραφεία στην πόλη μας. Συντονιστής θα είναι ο αρχιφασίστας Λαγός, ο οποίος, όπως αποδεικνύεται από καταγεγραμμένες συνομιλίες που παρουσιάστηκαν στην δίκης της οργάνωσης που είναι σε εξέλιξη, υπήρξε ο ενορχηστρωτής στην δολοφονική επίθεση προς τα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβρη του 2013. Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια από την πλευρά των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν να στήσουν ένα ορμητήριο στην καρδιά της πόλης με σκοπό να επιτεθούν σε οποιοδήποτε δεν ταιριάζει στα αρρωστημένα τους «καθαρά» πρότυπα.

Ειδικά στην Ξάνθη το προηγούμενο διάστημα που αποκτήσαν γραφεία πραγματοποιήσαν επιθέσεις σε φοιτητές, γυναίκες της μειονότητας και αντιρατσιστές, όπως για παράδειγμα στον εκπαιδευτικό και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τζεμαλί Μηλιαζήμ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, γεγονός για το οποίο υπήρξε καταδίκη για ένα από τα μέλη της επίθεσης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την πολιτική της λιτότητας, των περικοπών και του ρατσισμού δίνουν άλλοθι στους ναζιστές να μπορούν να χύνουν το δηλητήριό τους. Υπογράφοντας μνημόνια, παραχωρώντας την δημόσια περιουσία στους καπιταλιστές και ακολουθώντας κατά γράμμα τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της Ε.Ε. οδηγεί τους εργαζόμενους και την νεολαία στην εξαθλίωση και την απογοήτευση ανοίγοντας στους φασίστες πεδίο για να δράσουν. Ταυτόχρονα, η πολιτική στο προσφυγικό, με την ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίνει αέρα στα πανιά της Χρυσής Αυγής για να οργανώσει υποτιθέμενους «αγανακτισμένους πολίτες» στο να επιτεθούν σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι εργάτες στην Θράκη δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Ανεξάρτητα από την καταγωγή και την θρησκεία μας έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε ενάντια στην λιτότητα και τον ρατσισμό, ώστε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Για το λόγο αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ να έχουν ένα ορμητήριο για να σπείρουν τη διχόνοια και να επιτεθούν ξανά θρασύδειλα σε αγωνιστές ή σε μέλη της μειονότητας.

  • Απαιτούμε την καταδίκη των εγκληματιών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής
  • Άσυλο στους πρόσφυγες και στους μετανάστες – Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Έξω το ΝΑΤΟ από το Aιγαίο
  • Ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων
  • Όχι στην ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας – Ελληνικής Κυβέρνησης
  • Κάτω τα χέρια από την μειονότητα.

Κ.Κ.Ε.

Οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση στην πόλη μας, δεν έχουν καμία θέση στην συνείδηση των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων. Είδαμε μέχρι τώρα να αποθρασύνεται η Χρυσή Αυγή από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση δολοφόνων νεοναζί και ως τέτοιοι, φασίστες, νεοναζί εγκληματίες πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς, οι λαϊκές επιτροπές, μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της ΧΑ και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και την εγκληματική δράση τους. Να τους πετάξουμε έξω από τις λαϊκές γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τους μαζικούς φορείς. Να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση τους αλλά και στο καπιταλιστικό σύστημα που τους θρέφει για να τους αξιοποιήσει και τώρα και στο μέλλον πολύμορφα.

Οι εγκληματικές τους ενέργειες δεν είναι ούτε μια ούτε δύο. Στη δικογραφία και το κατηγορητήριο της δίκης που διεξάγεται αυτό το διάστημα έχουν ενταχθεί μια σειρά άγριες εγκληματικές πράξεις, που διαπράχθηκαν με συντονισμό, οργάνωση και καθοδήγηση από την ηγεσία της οργάνωσης, με προεξέχουσα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, εναντίον Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα, η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, οι επιθέσεις στο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και στην «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, η επίθεση στο 16χρονο μαθητή Λυκείου στο Π. Φάληρο, επιθέσεις σε καταστήματα και κοινότητες μεταναστών κ.ά. Στην πόλη μας έχουμε ζήσει επιθέσεις σε ανθρώπους της μειονότητας, σε μέλη της ΚΝΕ, κ.α.

Και αντί να διαλευκανθούν αυτές οι υποθέσεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όλο αυτό το διάστημα ακούμε τις γνωστές θεωρίες των δύο άκρων που προσπαθούν να ταυτίσουν τη δράση του λαϊκού κινήματος με την εγκληματική δράση των ναζί.  Η υπερπροβολή της ΧΑ -είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο- ουσιαστικά την αθωώνουν, νομιμοποιώντας την έτσι στη λαϊκή συνείδηση. Με αυτή τη λογική τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας προβάλλονται ως δήθεν “αντισυστημικά”. Με αυτή τη στήριξη αποθρασύνονται και απλώνουν το δηλητήριο τους ανά την Ελλάδα αλλά κι εδώ στην Ξάνθη, επιχειρώντας να πολώσουν το κλίμα μεταξύ Πλειονότητας και Μειονότητας.

Αυτό που χρειάζεται είναι ο λαός και η νεολαία να συντονίσουν και να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από τις γραμμές των εργατικών σωματείων και των άλλων οργανώσεων του λαού και της νεολαίας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους, αντιμετωπίζοντας και απομονώνοντας ταυτόχρονα τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται το «αβγό του φιδιού» και όχι με «αντιφασιστικά» μέτωπα από όλους αυτούς που με την πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν τους εργαζόμενους στην ανεργία, την εξαθλίωση, στηρίζοντας την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 το κοινοβουλευτικό κόμμα του ναζιστικού σχήματος της Χρυσής Αυγής σχεδιάζει να εγκαινιάσει τα γραφεία του στην πόλη μας. Η κίνηση αυτή αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας του τόπου μας καθώς και μια εκτίμηση της ισχύος του ναζιστικού μορφώματος στην πόλη μας.

Χρειάζεται να θυμηθούμε πως η λειτουργία των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη, στο παρελθόν, προσέφερε ευνοϊκό ορμητήριο για βίαιες και εκφοβιστικές επιθέσεις εναντίον συμπολιτών μας, φοιτητών, μαθητών και μειονοτικού συναδέλφου μας, και σημαδεύτηκε από μια προσπάθεια εγκαθίδρυσης κλίματος τρόμου και ανελευθερίας θυμίζοντας γκρίζες εποχές της πρόσφατης ιστορίας της πατρίδας μας. Ας θυμηθούμε ότι  τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έκλεισαν και οι βίαιες επιθέσεις των νεόκοπων Ταγματασφαλιτών έπαυσαν, όταν η κοινωνία της Ξάνθης, με μια μεγαλειώδη κινητοποίηση τον Απρίλη του 2013, έθεσε εκτός λειτουργίας τον τρομοκρατικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα πως δεν επιτρέπει την εγκληματική της δράση στον τόπο μας.

Απέναντι στη νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης δεν μπορεί να παραμείνει απαθής. Η αδιαφορία και η παθητικότητα δημιουργεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη και εξάπλωση μισάνθρωπων και ρατσιστικών αντιλήψεων που οδηγούν στον σταδιακό εκφασισμό της κοινωνίας. Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε την εκπαίδευση που φροντίζει για την ικανότητά μας να ζούμε σε μια κοινωνία με διαφορετικούς, έξω από τον κύκλο των κατασκευασμάτων του φόβου και του μίσους και μέσα στην ομορφιά της ποικιλίας.

Είναι αλήθεια ότι η κρίση, η απώλεια κοινωνικών κεκτημένων και η φτώχεια είναι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη ακροδεξιών σχημάτων. Η πολιτική εξήγηση που αποκαλύπτει το ρόλο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης ως γενεσιουργού αιτίας των προβλημάτων που μαστίζουν τον κόσμο μας, αλλά και η αντιμετώπιση του νεοφασισμού ως αναγκαίο παρακολούθημα του νεοφιλελευθερισμού δύσκολα μπορεί να αντιπαρατεθεί με την ακροδεξιά ρητορική που είναι εύκολα κατανοητή, ενοχοποιεί τους ‘κακούς’ μετανάστες, πρόσφυγες, μουσουλμάνους, τους διαφορετικούς άλλους, που φταίνε για τα δεινά μας. Σαφέστατη πολιτισμική, ρατσιστική εξήγηση!

Όμως, εμείς ως εκπαιδευτικοί που κρατάμε ένα κομμάτι από το μέλλον στα χέρια μας δεν γίνεται να κλείσουμε τα μάτια μας απέναντι σε αυτό το πολιτικό μόρφωμα. Το μόρφωμα που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσα, που δολοφόνησε το Σαχζάτ Λουκμάν, που κατηγορείται για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.  Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στηθεί το παράρτημα ενός ναζιστικού πολιτικού σχήματος που ισχυρίζεται ότι αποτελεί τη ‘σπορά των νικημένων του -45΄, χαρακτηρίζει τους αλλοδαπούς υπάνθρωπους, υποτιμά συνανθρώπους μας με αναπηρία θεωρώντας πως δεν έχουν θέση σε αυτό τον κόσμο και συνεργάζεται με τους πλουσίους προσπαθώντας να στήσει φιλο-εργοδοτικά σωματεία.

Οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης χρειάζεται να σταθούμε απέναντι στην προσπάθεια να αποκτήσει στέγη η πολιτική ιδεολογία και πρακτική του φασισμού, του ρατσισμού και του νεοναζισμού στην πόλη μας.

Συμμετέχουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο της 5ης Νοεμβρίου, υπερασπίζουμε την ανθρωπιά.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου τομέα καλούν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται το Σάββατο 5 Νοέμβρη, στις 5μμ, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη.

Η θέση των δολοφόνων του Φύσσα και του Λουκμάν, των υπεύθυνων για εκατοντάδες επιθέσεις σε αθώους πολίτες και των πληρωμένων μπράβων ενάντια σε συνδικαλιστές και συνδικάτα είναι στη φυλακή. Η υπόδικη εγκληματική οργάνωση της ΧΑ είναι ανεπιθύμητη στη πολυπολιτισμική κοινωνία της Ξάνθης. Το αποδείξαμε με την τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση του Απρίλη του 2013 που σταμάτησε τη δράση τους και έκλεισε τα γραφεία τους.

Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην Ξάνθη. Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *