Σειρά τεσσάρων ανοιχτών σεμιναρίων (open workshops) με συμμετοχή και του indexanthi.gr, διοργανώνει η ομάδα του περιοδικού “Brain Freeze” του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η γέφυρα» (παρουσίαση εδώ) τα Σάββατα 26 Νοεμβρίου και 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου, ως εξής:

  • 26 Νοεμβρίου: Open workshop 1 – photoshop. Το πρώτο workshop θα εστιάσει στις βασικές θεμελιώδεις έννοιες του Adobe Photoshop, ενός από τα βασικότερα εργαλεία του γραφιστικού μέρους ενός τεύχους, καθώς και στην εμβαθυμένη χρήση του για τη γραφιστική επιμέλεια από τον αρθρογράφο. Συντονίστρια σεμιναρίου: Δήμητρα Δόλλα, αρχισυντάκτρια του “Brain Freeze Magazine”
  • 3 Δεκεμβρίου: Open workshop 2 – Indesign. Το δεύτερο workshop θα ερευνήσει τις βασικές αρχές χρήσης του Adobe InDesign, ενός από τα πλέον σημαντικότερα σύνεργα της αρθρογραφίας, καθώς και κάποιους κανόνες γραφιστικού χειρισμού για την βέλτιστη παραγωγή ενός εντύπου. Συντονιστής σεμιναρίου: Χρήστος Τρομπούκης, αρχισυντάκτης του “Brain Freeze Magazine”
  • 10 Δεκεμβρίου: Open workshop 3 – Photography. Το τρίτο workshop θα επικεντρωθεί στη σημασία ενός επαγγελματικού φωτογραφικού υλικού για ένα άρθρο, καθώς η φωτογραφία αδιαμφισβήτητα αποτελούσε ανέκαθεν ένα ξεχωριστό τρόπο έκφρασης μιας ιδέας. Συντονιστές σεμιναρίου: Ματούλα Παπαδάκη και Χριστίνα Ευαγγελοπούλου, συντάκτριες του “Brain Freeze Magazine” και μέλη της Φ.Φ.Ο.Ξ.
  • 17 Δεκεμβρίου: Open workshop 4 – Μια συζήτηση με τον Θοδωρή Μπακάλη. Στο τέταρτο και τελευταίο workshop με ξεχωριστό καλεσμένο τον Θοδωρή Μπακάλη (indexanthi.gr) θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση σχετικά με την τέχνη της αρθρογραφίας και τις παραμέτρους που συνολικά σχηματίζουν έναν ολοκληρωμένο αρθρογράφο.

Όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Π.Σ.Φ.Ξ. «Η γέφυρα» στις εστίες Κιμμερίων (απέναντι από τη λέσχη φαγητού). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές για την εγγραφή τους στα σεμινάρια.

www.brainfreezemag.com

www.facebook.com/brainfreezemagazine

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *