Η νέα ναυτιλιακή εταιρεία “C. S. Ferries” του Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ από τη Σαμοθράκη, ανακοίνωσε τη δρομολόγηση ενός καινούργιου πλοίου για τη μεταφορά μόνον επιβατών. Το πλοίο θα ονομάζεται «Σαμοθράκη», κατασκευάζεται αυτό τον καιρό στην Χαλκίδα και θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2017 να κάνει το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη–Σαμοθράκη σε καθημερινή βάση (μέσω των λιμανιών των Λουτρών και της Καμαριώτισσας) σε χρόνο-ρεκόρ!

Το πλοίο θα αναπτύσσει ταχύτητα περίπου τριάντα ναυτικών μιλίων, οπότε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Λουτρά Σαμοθράκης θα εκτελείται σε χρονικό διάστημα 50-60 λεπτών μαζί με τη διαδικασία απόπλου και πρόσδεσης. Το πλοίο έχει μήκος 29 μέτρων, πλάτος εξίμισι, φέρει τρεις κύριες μηχανές, έχει προδιαγραφές εκτέλεσης αυτόνομων πλόων απόστασης μέχρι και ογδόντα ναυτικών μιλίων, δυναμικότητα διακοσίων θέσεων (120 στους εσωτερικούς χώρους-σαλόνι) μαζί με το πλήρωμα, αλλά και δυνατότητα μεταφοράς δέκα μοτοποδήλατων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Χατζηγαβριήλ, «αν τελικά όλα όσα έχουν ανακοινωθεί υλοποιηθούν, τότε το νησί θα έχει από το καλοκαίρι πέντε πλοία (σ.σ. τα “Σαμοθράκη”, “Σάος”, “Σαόνησος” και τα δύο νέα πλοία που ανακοίνωσε η “Saos Ferries”) διαθέσιμα για τη σύνδεσή του με την Αλεξανδρούπολη, γεγονός που θα δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στη Σαμοθράκη».

πηγή: infoalexandroupoli

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *