Η ΕΙΝοΚΥΞ -συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ξάνθης- καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και την απόπειρα βιαιοπραγίας ενάντια σε γιατρούς κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους, που συνέβησαν πρόσφατα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Ξάνθης.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούν στην μεγάλη προσέλευση ασθενών στο Τ.Ε.Π. και είναι απαράδεκτο, είναι πραγματικά ντροπή κάποιοι να δημιουργούν πρόβλημα διεκδικώντας βίαια και αυθαίρετα προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Τέτοιες πρακτικές σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας, οδηγούν τους γιατρούς στην επαγγελματική εξουθένωση με κίνδυνο το τμήμα του Τ.Ε.Π. να παραμείνει χωρίς γιατρούς. Ήδη δύο γιατροί είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Είναι γεγονός ότι η αναμονή στο Τ.Ε.Π. τις τελευταίες μέρες είναι μεγάλη, αλλά με κανένα τρόπο δεν φτάνει αυτό που παρατηρείται σε νοσοκομεία του κέντρου. Είναι επίσης γεγονός ότι η έλλειψη υποδομών για άσκηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οδηγεί μεγάλο αριθμό από ασήμαντα περιστατικά στο νοσοκομείο. Αυτό αυξάνει τον χρόνο αναμονής, δημιουργεί εκνευρισμό, οι γιατροί αναλώνονται σε επουσιώδη περιστατικά και φτάνουν πολύ συχνά στα όρια της υπερκόπωσης, με δυσάρεστα επακόλουθα για τους ίδιους και τους ασθενείς.

Η ΕΙΝοΚΥΞ κάνει έκκληση στους συμπολίτες μας που ζητούν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου να έχουν υπομονή, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζονται ευσυνείδητα και κάτω από αντίξοες συνθήκες για να τους εξυπηρετήσουν.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *