Διαδοχικές συσκέψεις για θέματα ανάπτυξης είχε στην Κομοτηνή ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος με εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενόψει της ψήφισης του Τριετούς Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας.

Αρχικά ο κ. Μέτιος είχε σύσκεψη με τους επικεφαλής των Διευθύνσεων της Περιφέρειας που εμπλέκονται σε ζητήματα ανάπτυξης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Κωνσταντίνος Καλούδης, ο γενικός διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιώργος Τσακίρης, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Λουκάς Γεωργίου, η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Παρασκευή Χουρίδου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού Τρύφων Εξάρχου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Αχιλλέας Σαχπατζίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ροδόπης Παντελής Δελίδης και ο ειδικός σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Έβρου Γιάννης Μπόγδης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μέτιος πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Παναγιώτης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Θράκης Αργύρης Πλέσιας, ο πρόεδρος του ΓεωΤΕΕ Θράκης Βασίλης Δελησταμάτης και το μέλος Τριαντάφυλλος Παπαδάκης, ο πρόεδρος του ΓεωΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Ζαφείρης Μυστακίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης.

Στις δύο συσκέψεις ήταν παρόντες ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βασίλης Πιτσινίγκος και το στέλεχος της υπηρεσίας Παναγιώτης Κουδουμάκης, ενώ τον κ. Μέτιο πλαισίωναν οι συνεργάτες του Ζωή Κοσμίδου, Τάσος Παράσχου και Μαρίνα Παπάζογλου. Στις συσκέψεις συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας και έγινε ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που πρέπει να τεθούν. Οι συσκέψεις του περιφερειάρχη για θέματα ανάπτυξης θα συνεχιστούν με τη συμμετοχή και άλλων φορέων.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *