Το project “P.R.E.S.S.” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής διοργανώνουν ανοικτό προς το κοινό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό με τίτλο «Εκεί που τελειώνει η θάλασσα…», το απόγευμα (19.30) της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου στον χώρο του ΔηΠεΘε Κομοτηνής.

Την εκδήλωση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους, το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και με θέρμη στην πρόσκληση σύμπραξης, παραχωρώντας δικαιώματα προβολής ψηφιακών παραγωγών τους και διαθέτοντας ενημερωτικό υλικό των δράσεων τους προς διανομή. Αφιλοκερδώς συμμετέχει με παραχώρηση δικαιωμάτων προβολής του ντοκιμαντέρ «Χωρίς διαβατήριο» και η εκπαιδευτικός Νίνα Γεωργιάδου.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας για το προσφυγικό ζήτημα, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες-κυλιόμενες προβολές προσαρμοσμένων αποσπασμάτων του φεστιβάλ σε σχολικές μονάδες της Ροδόπης, την ίδια ημέρα από τις 09.00 έως το μεσημέρι. Στα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα παραχωρηθεί πακέτο εκπαιδευτικού υλικού από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε.

Η είσοδος είναι δωρεάν ενώ, αντί αντιτίμου, το κοινό παρακαλείται προαιρετικά να προσφέρει σχολικά είδη και είδη δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των προσφύγων.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προέβη στην αυτοχρηματοδότηση του έργου PRESS (ακρωνύμιο του Provision of Refugee Education and Support Scheme – Πρωτοβουλία Παροχής Εκπαίδευσης και Υποστήριξης στους Πρόσφυγες) που στοχεύει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων και παρεμβάσεων υποστήριξης για τους πρόσφυγες, με έμφαση στην πρωτογενή έρευνα και στην εκπαιδευτική ενδυνάμωση παιδιών και ενηλίκων προσφύγων που διαμένουν στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο παράρτημα Κομοτηνής, καθημερινά 07.30-15.30, τηλέφωνο-fax 25310 30404, e-mail: anmakedonia@eap.gr.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *